Με Λαμπρότητα ο εορτασμός του "Αγίου Πνεύματος" στην Κυπαρισσία

Με μια Λαμπρή Τελετή, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος στην Άνω Πόλη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ Χρυσόστομου καθώς και την λιτάνευση της εικόνας προς τον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος.
Η εορτή που ακολουθεί την Κυριακή της Πεντηκοστής (πενήντα μέρες μετά το Άγιο Πάσχα) και είναι η μέρα που σύμφωνα με την Εκκλησία μας, «λαμβάνουμε το Άγιο Πνεύμα το οποίο μας καθοδηγεί, μας νομοθετεί, μας οδηγεί σε κάθε αλήθεια, αυτό μας διδάσκει και μας δίνει εντολή να κάνουμε όλα όσα αρέσουν στο Θεό.»
Πλήθος πιστών παρέστησαν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας αλλά και ακολούθησαν την λιτανεία της εικόνας καθώς και ένας μεγάλος αριθμός «επισήμων» τους οποίους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Μεταξύ αυτών παρέστησαν οι: βουλευτές κκ. Ι. Λαμπρόπουλος και Δ. Σαμπαζιώτης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας αλλά και διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ κ. Παναγιώτης Κατσίβελλας. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Παναγιώτης Νίκας. Ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Τριφυλίας και πρώην αντιδήμαρχος κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος. Ο επί σειρά ετών πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ Ηλίας Τσίγγανος, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσάκος. Επίσης, οι Διοικητές των τμημάτων των σωμάτων ασφαλείας καθώς και λοιποί αξιωματικοί αυτών (ΕΛ.ΑΣ- Π.Υ-Λιμενικό-Ακτοφυλακή) της πόλης, πρόεδροι τοπικών συλλόγων, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, πλήθος νεοεκλεγέντων Δημοτικών και Περιφερειακών συμβούλων και πολιτευτών.
Ακολούθησε μπουφές στο Δημαρχιακό Μέγαρο Τριφυλίας για τους επίσημους, «κόντρα» στο σύνηθες γεύμα που πραγματοποιούνταν άλλα χρόνια στο Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας, απόρροια της οικονομικής κρίσης που πλήττει και τον Δήμο Τριφυλίας αλλά και για λόγους «κοινωνικής ισορροπίας» καθώς η κρίση έχει πλήξει σφόδρα και τους πολίτες της περιοχής,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.