Αλλεπάλληλες αφίξεις και ξεναγήσεις tour operators στην Τριφυλία!

Το ενδιαφέρον tour operators από τα μεγαλύτερα γραφεία της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Ουκρανίας συγκεντρώνει η Τριφυλία και γι' αυτό οι αφίξεις, διαμονές και ξεναγήσεις στελεχών αυτών των γραφείων είναι αλλεπάλληλες το τελευταίο διάστημα!
Οι συντονισμένες προσπάθειες της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, η διαρκής βελτίωση υποδομών και υπηρεσιών των επιχειρηματιών του τουρισμού στην περιοχή και η στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου φέρνουν αποτελέσματα στην προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Τριφυλίας και την προσέλκυση επισκεπτών, καθώς και στις θετικές εντυπώσεις μεγάλων τουριστικών γραφείων της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Ουκρανίας!
Χθες, επισκέφθηκαν την Τριφυλία και τουριστικές - ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής στελέχη μεγάλων τουριστικών γραφείων της Ουκρανίας και της Γερμανίας. Το μεσημέρι τα γκρουπ των τουριστικών πρακτόρων επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, το Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία, όπου τους υποδέχθηκε θερμά η ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Γεωργία Χριστοδούλου, και ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Αγγελόπουλος.
Αρχικά, το Apollo Resort Art Hotel επισκέφθηκαν οι τουριστικοί πράκτορες από την Ουκρανία, στους οποίους η κα Χριστοδούλου έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή της Κυπαρισσίας και ευρύτερα της Τριφυλίας. Τους μίλησε για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και τους έδωσε σχετικό έντυπο υλικό. Ακολούθως, ξεναγήθηκαν στους χώρους και τις υποδομές του ξενοδοχείου και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες και τα πακέτα διαμονής που προσφέρει. Στη συνέχεια, αφίχθησαν οι τουριστικοί πράκτορες από τη Γερμανία, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στους οποίους η κα Χριστοδούλου απευθύνθηκε μιλώντας άπταιστα στη γερμανική γλώσσα.
Μετά την ενημέρωση και την ξενάγηση που τους παρασχέθηκε, στην υπεροχή βεράντα του ξενοδοχείου με θέα το πράσινο των ελαιόδεντρων και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες απόλαυσαν το μεσημεριανό τους με λαχταριστά εδέσματα και φαγητά από την τοπική κουζίνα, καθώς και παραδοσιακά γλυκίσματα της περιοχής!
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Κώστας Αγγελόπουλος, ανέφερε: «Είχαμε δύο γκρουπ, από την Ουκρανία και τη Γερμανία. Αυτούς τους έφερε εδώ η Περιφέρεια και την ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό. Ξεναγήθηκαν σε ξενοδοχεία και στην περιοχή μας, είδαν τις τουριστικές μονάδες και τις ομορφιές της Τριφυλίας και ελπίζουμε, τυχόν κενό να το καλύψουμε από τη Γερμανία. Τα μηνύματα για τη φετινή χρονιά, από τους Ρώσους, είναι αμφίβολα, γιατί, εκτός από τον πόλεμο, έχει γίνει και υποτίμηση 50% του νομίσματός τους. Προβλήματα υπάρχουν, όπως είναι γνωστό, και στην Ουκρανία. Βέβαια, τυχόν κενά ελπίζουμε να τα καλύψουμε με τους Γερμανούς και γενικότερα τους Ευρωπαίους, τους παραδοσιακούς επισκέπτες που μας επιλέγουν. Είχαν έρθει και Σουηδοί, για ντοκιμαντέρ στην Costa Navarino, οπότε, πιστεύω, ξεκινά μια άλλη εποχή για τη Μεσσηνία, με καινούργιους επισκέπτες για διακοπές».
Για τον εγχώριο τουρισμό, σημείωσε: «Τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα, γιατί, όπως ξέρετε, ο Έλληνας δεν έχει χρήματα και θα έχουμε μια συρρίκνωση. Δηλαδή, θα έχουμε κίνηση με Έλληνες, κλασικά, τον Αύγουστο και μερικά Σαββατοκύριακα. Ας ελπίσουμε το καλύτερο».

Από το "Θάρρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.