30 σε δίκη για εικονικά τιμολόγια στην Τριφυλία

Σε δίκη παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Καλαμάτας οι 30 από τους 43 αγρότες που πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, για να απολογηθούν σχετικά με τη γνωστή υπόθεση της μεγάλης φοροδιαφυγής με τη διακίνηση εικονικών αγροτικών τιμολογίων 8,5 εκατ. ευρώ, η οποία είχε επίκεντρο την Τριφυλία.
Μεταξύ των 30 κατηγορουμένων και ένας Φιλιατρινός, ο οποίος πέρυσι τον Οκτώβριο καταδικάστηκε για την υπόθεση σε 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς και ένας συντοπίτης του, που είχε αθωωθεί. Πιο αναλυτικά, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν το Σεπτέμβριο 20 αγρότες από τα Φιλιατρά, 2 αγρότισσες από τους Γαργαλιάνους, 1 άντρας και 1 γυναίκα Αθηναίοι, 1 γυναίκα από το Ναύπλιο, 4 από το Ρωμανού Πυλίας και 1 γυναίκα από το Ριζόμυλο. Συνολικά, παραπέμπονται 15 άνδρες και 15 γυναίκες, οι οποίες είναι σύζυγοι ή συγγενείς κατηγορουμένων και στο όνομά τους έχουν κοπεί πλαστά αγροτικά τιμολόγια. Και οι 30 βρίσκονται, κατά περίπτωση, αντιμέτωποι με τα αδικήματα της απάτης και της χρήσης πλαστών τιμολογίων, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος αγροτών από την Τριφυλία και την Αργολίδα για την διακίνηση εικονικών τιμολογίων και στην οποία περιλαμβάνονται και οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, δεν έχει ακόμη κλείσει αλλά βρίσκεται στην Ανάκριση.
Ηδη πέρυσι τον Οκτώβριο, εκτός από τους δύο Φιλιατρινούς οι οποίοι θα καθίσουν κατηγορούμενοι εκ νέου στο εδώλιο, δικάστηκαν άλλοι 3 κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας καταδίκασε τους 3 (δύο Αθηναίους και έναν Θεσσαλονικιό) σε ισόβια δεσμά.
Η ανακρίτρια κάλεσε τα άτομα που παραπέμπονται τώρα σε δίκη με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Καλαμάτας, για καταθέσεις τον περασμένο Μάρτιο επειδή στο όνομά τους είχαν κοπεί τιμολόγια από την 1η Ιανουαρίου 2010 έως τις 25 Μαΐου 2012 και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος αγροτών. Από τους 30 κατηγορούμενους δεν κρίθηκε κανένας προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, ενώ κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Ωστόσο, ένας από τους κατηγορούμενους από τα Φιλιατρά, ο οποίος αθωώθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, παραμένει προφυλακισμένος με τις κατηγορίες της απάτης και χρήσης πλαστών εγγράφων κατά του Δημοσίου. Ενώ ο έτερος Φιλιατρινός κατηγορούμενους για την υπόθεση εκτίει ποινή κάθειρξης 20 χρόνων για απάτη και πλαστογραφία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανακρίσεις για αυτή την υπόθεση δεν έχουν τελειώσει καθώς έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία για τις κατηγορίες της έκδοσης και αποδοχής εικονικών τιμολογίων. Επιπρόσθετα, εκτός από τους ήδη καταδικασμένους σε ισόβια εκδότες των εικονικών τιμολογίων υπάρχει ένας ακόμα εκδότης, ιδιοκτήτης επιχείρησης στη Ζαχάρω Ηλείας. Και παρόλο που πρόκειται για την ίδια υπόθεση με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα κατηγορούμενους, την ίδια περιοχή και την ίδια χρονική περίοδο, επειδή εμπλέκεται η επιχείρηση της Ηλείας η υπόθεση εξετάζεται από τις δικαστικές αρχές Πύργου.

Της Νικολέττας Κολυβάρη 
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

8 σχόλια:

  1. Ειναι τα λαμόγια που κυκλοφορούν ακόμα με τζιπ και πολυτελη αυτοκίνητα. Μακάρι να τους χώσουν για πολλά χρόνια μέσα.
    Εμείς είμαστε τα κορόιδα που πληρώνουμε φόρους. Οι πονηροί εισέπραταν ΦΠΑ ανύρπακτο, και ζούσαν σαν μαχαραγιάδες.
    Ξέρω εναν απο αυτούς που μας εβλεπαν σαν μύγες.....
    Να δωθούν στη δημοσιότητα μερικά ονοματα να ξεφτιλιστούν .Τι θα πει εικονικά τιμολόγια... να τους επιβληθει μεγάλη ποινή και να εισπραχθούν τα κλεμένα, αλοιώς να κατασχεθούν οτι εχουν και δεν εχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TA ΣΑΙΤ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΩΤΟΎΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΟΥΛΗΔΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΞΙΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΟΝΟΜΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΙΜΙΛΟΓΙΑ Κ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΚΟΡΜΑΡΕΣ ΟΙ ΤΣΟΥΤΣΟΥΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΡΩΤΑΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,,ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ.ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥΛΑΤΕ ΛΑΔΙ ΣΕ ΝΤΕΝΕΚΕ ΔΙΝΕΤΕ ΑΠΟΔΗΞΗ.ΕΕΕΕΕΕ ,ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΕΝΑ ΤΕΝΕΚΕ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΕΝΑΝ ΤΕΝΕΚΕ ΛΑΔΙ ΚΛΕΜΕΝΟ.
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ. ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΜΕ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΑΤΑ ΕΙΣΑΙ.ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΒΑΤΖΑΡΕΙ 1ΧΑΡΤΙ...ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΡΦΩΣΕΙΣ.ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΣ ΛΕΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.

      Διαγραφή
  6. ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΝΑ ΤΕΝΕΚΕ ΛΑΔΙ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ή ΦΙΛΟ , ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΕΝΑ ΤΕΝΕΚΕ ΑΔΕΙΟ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΤΟ ΔΔ ΣΤΑΣΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΤΙΖΟΥΝ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.