Προφυλάκιση ή μη αποφασίζει αύριο το Δικαστικό Συμβούλιο για το Νίκο Φλαούνα

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΕΙΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ
Η προφυλάκιση ή μη του πρώην διευθυντή της Νότιας Ελληνικής Τηλεόρασης (ΝΕΤ), Νίκου Φλαούνα, κρίνεται αύριο σε συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου Καλαμάτας, καθώς κατηγορείται με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου για αργομισθία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η υπόθεση εκκρεμούσε τα τελευταία χρόνια και τη Δευτέρα ο κ. Φλαούνας, συνοδεία του δικηγόρου του, παρουσιάσθηκε στον ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθεί. Μετά την πολύωρη απολογία του, καθώς υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα Καλαμάτας, αποφασίσθηκε να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι αύριο, οπότε θα λάβει την τελική απόφαση το Δικαστικό Συμβούλιο.
Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι βαριά, καθώς ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου είναι πολύ αυστηρός και προβλέπει ακόμα και ισόβια κάθειρξη. Ειδικότερα, προβλέπει ποινή καθείρξεως, όταν το ποσό υπερβαίνει τα 147.000 ευρώ (στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερβαίνει τα 240.000 ευρώ) και στην επιβαρυντική περίσταση που το αδίκημα εξακολούθησε επί μακρό χρόνο, ισόβια κάθειρξη.
Δεν πήγε ποτέ για δουλειά.
Για την υπόθεση του κ. Φλαούνα είχε γνωμοδοτήσει το 2010 το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και είχε αποφανθεί ότι από το 1996 έως και το 2010, δηλαδή επί 14 χρόνια, λάμβανε μισθό ως δημόσιος υπάλληλος χωρίς να παρουσιάζεται στην εργασία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ειδικότερα, ως διοικητικός υπάλληλος, με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, το 1989 μεταφέρθηκε ως πλεονάζον προσωπικό από την ΑΓΡΕΞ στο υπουργείο Γεωργίας και τοποθετήθηκε στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων. Τον Ιούλιο του 1996 μετακινήθηκε λόγω υπηρεσιακών αναγκών στη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης του ίδιου υπουργείου.
Όπως, όμως, προέκυψε από την έρευνα που έγινε, ο κ. Φλαούνας δεν παρουσιάσθηκε και δεν εργάστηκε στη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης, δεν υπέγραψε ποτέ στα παρουσιολόγια της Διεύθυνσης, δε συνέταξε ποτέ έγγραφα, ούτε υπέβαλε ποτέ αιτήσεις για χορήγηση κανονικής άδειας. Παρά ταύτα, μισθοδοτούνταν κανονικά καθ' όλο το διάστημα αυτό, έχοντας περιέλθει έτσι σε κατάσταση αργομισθίας.
Μάλιστα, η γνωμοδότηση κατέληγε ότι πρέπει να του καταλογιστούν τα ποσά που έχει εισπράξει, καθώς και τα ποσά που έχουν καταβληθεί από το Δημόσιο για ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. Τέλος, είχε ζητηθεί να γίνει έρευνα και για όλους τους υπαλλήλους που συνετέλεσαν στις παράνομες αυτές πληρωμές.

Της Βίκυς Βετουλάκη από το "ΘΑΡΡΟΣ"

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ
    ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΤΥΠΟΣ.
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΓΗΚΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.