Mέτρια ακόμα η κίνηση: Στο Μάραθο ευελπιστούν σε καλύτερη συνέχεια

Σε μέτρια επίπεδα και σε χαλαρούς ρυθμούς είναι η κίνηση στη Μαραθούπολη αν και ήδη βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα του καλοκαιριού. Ωστόσο οι επαγγελματίες της περιοχής ελπίζουν σε μια καλύτερη συνέχεια, αφού παραδοσιακά η περιοχή έχει κόσμο και κίνηση μετά τα μέσα Ιουλίου και ως το τέλος Αυγούστου.
Οι ίδιοι δηλώνουν έτοιμοι με πολύ καλές υπηρεσίες, ποιότητα και χαμηλές τιμές να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες της περιοχής τους σε ένα από τα πιο γραφικά ψαροχώρια της Μεσσηνίας. Και τα μηνύματα που λαμβάνουν, μιλούν για αύξηση της επισκεψιμότητας την επόμενη περίοδο με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει στα καταλύματα της περιοχής. Παραδοσιακά περιμένουν και τους Ελληνες επισκέπτες που επιλέγουν την Μαραθούπολη, αν και γνωρίζουν ότι ο κόσμος πλέον έχει περιορίσει κατά πολύ τα έξοδά του λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουν όλοι.
Πάντως με κινήσεις που ετοιμάζει και ο Εμπορικός Σύλλογος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ευελπιστούν σε σταδιακή επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν για την περιοχή τους, που είναι και το ζητούμενο για τους επαγγελματίες.
Ο Ανδρέας Ανδρικόπουλος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαραθόπολης μας επισήμανε: «Μέχρι στιγμής από Ελληνες δεν υπάρχει κίνηση, λίγα πράγματα. Βλέπουμε λίγους ξένους τις τελευταίες μέρες και ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια. Είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ούτε άνοδο έχουμε ούτε μείωση. Υπάρχουν όμως προσδοκίες με τους ξενοδόχους που μιλάμε και μας λένε ότι υπάρχουν κρατήσεις για τον Αύγουστο, όπως και για το τέλος Ιουλίου και αρχές Σεπτεμβρίου, δηλαδή για μια περίοδο 30 ημερών περίπου. Εμείς κοιτάμε το μέλλον και πιστεύουμε ότι ώθηση η περιοχή θα αποκτήσει σιγά – σιγά με κάποιες κινήσεις που κάνουμε και σαν Εμπορικός Σύλλογος, όπως και όλη η Μεσσηνία. Παλιά είχαμε μια σεζόν δέκα ημερών. Τώρα τριάντα. Αυτό είναι πολύ θετικό και πιστεύουμε σιγά – σιγά θα ανεβάσουμε και άλλο την τουριστική περίοδο».
Ο πρόεδρος του χωριού και επαγγελματίας στην περιοχή Γιώργος Μίγγας τόνισε: «Η κίνηση δεν έχει ξεκινήσει όπως θα έπρεπε. Πάει με πολύ αργά βήματα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον κόσμο και τους επισκέπτες μας. Εχουμε πάρα πολύ καλή ποιότητα και στο φαγητό και στον ύπνο. Εχουμε πολύ καλές τιμές και όποιος επιλέξει την περιοχή μας θα μείνει πολύ ευχαριστημένος. Εμείς έχουμε κυρίως ντόπιο τουρισμό και εκεί υπάρχει το οικονομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Πιστεύω όμως με τις συνθήκες που επικρατούν, χαμηλές τιμές και καλή ποιότητα, ότι μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει. Σε σχέση με πέρυσι δεν έχουμε μεγάλες διαφορές, καθώς η δική μας σεζόν διαρκεί 40 μέρες και εκεί θα κινηθούμε και φέτος. Καλό θα ήταν όμως να είχε μεγαλώσει η διάρκειά της. Περιμέναμε φυσικά ένα καλύτερο ξεκίνημα με τα λεγόμενα όλων ότι ανεβαίνει ο τουρισμός, ότι θα έχουμε 20 εκ. επισκέπτες. Περιμέναμε να πάρουμε κάτι, όμως αυτό δεν το έχουμε δει ακόμα. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια».
Ο Σπύρος Ανδρινόπουλος ιδιοκτήτης του καφέ "Αίθριο" μας είπε: «Τα πράγματα είναι μέτρια. Υπάρχει κόσμος αλλά δεν καταναλώνει. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Κόσμος όμως υπάρχει. Είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Περιμένουμε όμως για την συνέχεια να κινηθούν καλύτερα τα πράγματα τουλάχιστον για 40 μέρες, από 20 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου. Ούτε προσδοκίες για πιο αυξημένη κίνηση είχαμε λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η περιοχή, επειδή δουλεύουμε πιο πολύ με Ελληνες».
Ο Ανδρέας Κίτσος από το καφέ μπαρ "Albartos" σημείωσε: «Εχει ξεκινήσει και υπάρχει κίνηση αυτές τις ημέρες, όμως δεν μας έχει βοηθήσει ο καιρός και ειδικά την περίοδο του Πάσχα, που χάσαμε μια σεζόν τις ημέρες αυτές λόγω του καιρού. Αυτή τη στιγμή έχουμε κίνηση με ξένους κυρίως και πάει καλά. Τα μηνύματα που παίρνουμε από τα καταλύματα της περιοχής είναι θετικά και περιμένουμε μια καλύτερη συνέχεια για το υπόλοιπο του καλοκαιριού».
Η Σταυρούλα Ξιάρχου από το καφέ "Παραθίναλος" σημείωσε: «Η καλοκαιρινή περίοδος δεν έχει ξεκινήσει. Προφανώς οι λόγοι είναι οικονομικοί. Είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Βέβαια την τελευταία εβδομάδα έχει αλλάξει κάπως η κατάσταση και κάτι γίνεται σε κίνηση. Αυτό όμως που βλέπουμε είναι ότι όλοι είναι πιο "μαζεμένοι" στα έξοδά τους. Βέβαια για τις αρχές του καλοκαιριού εγώ προσωπικά δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Ομως για τη συνέχεια είμαι αισιόδοξη ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα».
Ο Γιώργος Βασιλόπουλος από την ψαροταβέρνα "Μαϊστράλι" μας είπε: «Η καλοκαιρινή περίοδος για το Μάραθο δεν ξεκίνησε καλά λόγω καιρικών συνθηκών. Μέχρι και το τέλος Ιουνίου ο καιρός ήταν άστατος και είναι λογικό να μην έχει κίνηση. Τώρα σιγά – σιγά η κίνηση ανεβαίνει και πιάνει ρυθμούς καλοκαιρινής περιόδου. Σε πολύ μεγάλο βοηθά η Costa Navarino. Ευελπιστούμε να έχουμε καλύτερες ημέρες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τα μηνύματα είναι θετικά, όπως και για Σεπτέμβρη και Οκτώβριο αν είναι και ο καιρός καλός. Μέχρι τώρα είχαμε κυρίως ξένους από εδώ και πέρα που αρχίζουν οι άδειες για τους Ελληνες, πιστεύω θα έχουμε και αρκετούς στην περιοχή»

Του Κώστα Μπούρα από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

2 σχόλια:

  1. Ωραίο το ρεπορτάζ αλλά οι τιμές στη Μαραθό είναι πάρα πολυ ακριβές, καμμία σχεση με 5 χρονια πρίν. Ας μας πουν σε ποιό ακριβώς προιόν οι τιμές έχουν ακολουθήσει την μείωση μισθών και συντάξεων.Και συμερόζομαι οτι πλήρωνουν ένα σωρό φόρους, απλά το υψηλό ΦΠΑ δεν αφήνει ουτε κέρδος αλλά ουτε και είναι δυνατόν να μειωθούν οι τιμές...άρα δύσκολά τα πράγματα....20 εκ τουρίστες είναι στα νησία και στις all inclusive μονάδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 13% μια χαρά ΦΠΑ είναι.Αλλά πάμε να κονομήσουμε σε 20 μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.