Κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που προβλέπει μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας εξέδωσε χθες η Ε.Μ.Υ με τον υδράργυρο να προβλέπεται να φτάσει μέχρι και τους 40 βαθμούς κελσίου.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κρατήσουν μέχρι και το Σάββατο 16/08 και εκτός από μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας αναμένονται και ισχυροί άνεμοι, συνθήκες που αποτελούν ανεβάζουν και τον δείκτη επικινδυνότητας σε ότι αφορά την εκδήλωση πυρκαγιάς.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης καθώς και της λήψης όσων το δυνατόν περισσότερων προληπτικών μέτρων η Επίσης, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μεσσηνίας έχει αποστείλει έγγραφο σε όλους τους Δήμους του Νομού, όπως διαθέσουν κλιματιζόμενες αίθουσες για το κοινό.
Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως βρέφη, νήπια, ηλικιωμένους και άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
Συνίσταται η κατανάλωση υγρών, ο περιορισμός τις ώρες υψηλού κινδύνου όπως οι μεσημεριανές, ειδικά για αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ενώ και η παραμονή σε σκιερούς ή κλιματιζόμενους χώρους 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.