Στρεβλώσεις και περίεργα στις πανελλαδικές εξετάσεις

Μερικές από τις στρεβλώσεις του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων παρουσιάστηκαν με την ανακοίνωση των πινάκων των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Στρεβλώσεις, κόλαφος θα λέγαμε για τους πολέμιους της βάσης του 10 που είχε καθιερώσει η Υπουργός Παιδείας κα Γιαννάκου το 2006, έκαναν την εμφάνισή τους με την ανακοίνωση των εισακτέων από το Υπουργείο Παιδείας.
Ένας νόμος που καταργήθηκε μετά βαΐων και κλάδων από την Κα Διαμαντοπούλου το 2010 ως εκπλήρωση μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης με την δικαιολογία ότι «δεν προσέφερε το παραμικρό στην βελτίωση του επιπέδου των μαθητών.»
Αποτέλεσμα αυτού, να εισαχθούν σε σχολές όπως, η Ισπανική ή Ιταλική Φιλολογία Αθήνας φοιτητές με 0,53 και 2,15 αντίστοιχα ως Γενικό Βαθμό Πρόσβασης συμπληρώνοντας 4.404 και 5.180 μόρια αντίστοιχα ενώ και στις δύο σχολές οι τελευταίοι που εισήχθησαν είχαν Άθροισμα Μαθημάτων Αυξημένης Βαρύτητας ( Αρχαία και Ιστορία κατεύθυνσης)…0.00
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λόγος επιτυχίας τους είναι οι καλές επιδόσεις στο ειδικό μάθημα της εκάστοτε γλώσσας που απαιτείται. Αυτό όμως μόνο σύστημα εκπαίδευσης δε μπορεί να θεωρηθεί. Ένας φοιτητής, ο ποίος ως εκπαιδευτικός αύριο θα κληθεί να καλύψει, φιλόλογος γαρ, κενά στην διδασκαλία Νέων Ελληνικών ή Ιστορίας.
Εμείς απλώς ρωτάμε…
Με ποιες γνώσεις κύριοι όταν στα νέα ας πούμε, έγραψαν «κουλούρι»;;;
Πως θα διδάξουν την Γαλλική γλώσσα όταν το πιο πιθανό είναι στην μετάφραση στα Ελληνικά, να δυσκολεύονται ακόμα και στην ορθογραφία;
Να την χαίρεστε την κατάργηση της βάσης του 10.
Άλλη μια φορά αποδεικνύουμε σαν λαός πόσο «παππατρέχες» και αρνητικοί σε κάθε αλλαγή είμαστε, έτσι φώναζαν όλοι φέτος, ότι «τα θέματα ήταν δύσκολα και τα παιδιά τα έσφαξαν», τελικά οι επιδόσεις ήταν ιδιαιτέρως υψηλές (όπως αποδεικνύεται και στα σχολεία της πόλης μας) και αυτό οδήγησε σε σημαντική αύξηση των βάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.