Τριφυλία: Οι παραλίες και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου γοητεύουν χιλιάδες επισκέπτες!

Η Τριφυλία, εκτός από την πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, την εύφορη γη και τις δυναμικές καλλιέργειες προϊόντων που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους από τη φροντίδα και το μεράκι των παραγωγών, τον τεράστιο ορεινό όγκο και, βεβαίως, τους φιλόξενους κατοίκους, διαθέτει δαντελωτές παραλίες που βρέχονται από το Ιόνιο και κάθε καλοκαίρι κατακλύζονται από χιλιάδες επισκέπτες!
Παραλίες χιλιομέτρων, χρυσαφένιες αμμουδιές, για καλοκαιρινές αποδράσεις χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς, παιχνιδιών και απόλαυσης των καταγάλανων νερών. Παραλίες γνωστές, φημισμένες και πολυσύχναστες, αλλά και απόμερες και ήσυχες.
Οι παραλίες της Τριφυλίας αποτελούν σημείο αναφοράς για τον τουρισμό και την τουριστική κίνηση τους θερινούς μήνες, όπως και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών. Βεβαίως, για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή δε φθάνουν από μόνες τους οι παραλίες, αλλά συμβάλλουν τα μέγιστα οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Νέες και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα, από δραστήριους επιχειρηματίες του κλάδου, που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με σεβασμό στην ποιότητα και ολοκληρωμένα πακέτα σε ελκυστικές τιμές, και με τις δράσεις και δραστηριότητες της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, προβάλλουν και προωθούν τις ομορφιές της περιοχής, ώστε χρόνο με το χρόνο να γίνεται περισσότερο ελκυστική, με περισσότερους επισκέπτες.
Το καλοκαίρι, με το παραλιακό μέτωπο της Τριφυλίας να βρέχεται από το Ιόνιο, όλοι, κάτοικοι και επισκέπτες, μικροί και μεγαλύτεροι, έχουν το δικό τους σημείο αναφοράς! Η Τριφυλία, δε, διαθέτει και 2 Γαλάζιες Σημαίες, καθώς για μία ακόμη χρονιά βραβεύτηκαν η κεντρική παραλία Κυπαρισσίας, ο Αϊ-Λαγούδης και η παραλία του Καλού Νερού!
Αξίζει να τονιστεί ότι από τις 5 Γαλάζιες Σημαίες που δόθηκαν σε παραλίες της Μεσσηνίας, οι 2 είναι στην Τριφυλία!
Όπως έχουμε ξαναγράψει στο «Θ», ο Αϊ-Λαγούδης είναι από τις πλέον «οργανωμένες» παραλίες, διαθέτοντας υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις για τους επισκέπτες. Εκεί υπάρχουν καταστήματα για καφέ, φαγητό, ψυχαγωγία και διασκέδαση μέρα και νύχτα! Όλο το παραλιακό μέτωπο της Κυπαρισσίας προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς δίπλα στο κύμα, καθώς και κολύμπι!
Η παραλία αρκετών χιλιομέτρων από την Ελαία μέχρι το Καλό Νερό θυμίζει στο μεγαλύτερο τμήμα της τροπικό περιβάλλον με την απέραντη αμμουδιά, τις αμμοθίνες και το πευκοδάσος. Στο Καλό Νερό μπορεί κανείς να επιλέξει αν θέλει ήσυχη παραλία για το μπάνιο του ή την παραλία μπροστά στον οικισμό και τα καφέ και εστιατόρια, με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες!
Η παραλία στο Στόμιο Φιλιατρών έχει τη δική της, ξεχωριστή ομορφιά. Είναι ένας γραφικός κολπίσκος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Φέτος, μάλιστα, επαναλειτούργησε καντίνα εξυπηρετώντας τους λουόμενους.
Η Αγία Κυριακή είναι πιο ήσυχη παραλία – μικρό αλιευτικό καταφύγιο.
Πόλος έλξης είναι για Έλληνες και ξένους η παραλία στο Λαγκούβαρδο, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του σερφ από όλο τον κόσμο, αφού έχει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων. Παράλληλα, είναι ασφαλής, καθώς δεν έχει δυνατά ρεύματα και είναι «κλειστή», ενώ σε αυτή λειτουργούν καντίνες για τους λουόμενους!
Παραλίες για μικρούς και μεγάλους διαθέτει η Μαραθόπολη, ενώ στην Αγία Σωτήρα απολαμβάνει κανείς το μπάνιο και τη χαλάρωσή του!
Ιδιαίτερα γνωστές είναι οι παραλίες του Βρωμονερίου με τον κολπίσκο και, κυρίως, της Χρυσής Ακτής (Χρυσής Άμμου) ή Μάτι με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τις υποδομές ιδιωτικής επιχείρησης (beach bar), λίγα μέτρα από την παραλία για τους λουόμενους!

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.