Τουρνουά Ξυλορακέτας: Ανύπαρκτη η Δημοτική Αρχή και οι Επιχειρηματίες

Με την «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής του 4ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξυλορακέτας, είχαμε πει ότι θα επανέρθουμε για να αναφερθούμε στους «μεγάλους απόντες».
Σίγουρα η φυσική παρουσία ειδικά αυτών που ήταν και οι χορηγοί της διοργάνωσης θα βοηθούσε περισσότερο ώστε να δοθεί η εικόνα ότι το τουρνουά τυγχάνει μιας ευρύτερης αποδοχής του κόσμου και εκλαμβάνεται ως μια αθλητική εκδήλωση που άσχετα με το αν αρέσει σε κάποιον η ξυλορακέτα, είναι μια ευκαιρία προβολής της πόλης μας καθώς και μια ευκαιρία, έστω και για 2-3 μέρες να αυξηθεί η κίνηση στην αγορά της Κυπαρισσίας.
Για να προλάβουμε και κάποιους που θα ήθελαν να «παίξουν» με την φράση «αύξηση της κίνησης», δεν μιλάμε φυσικά (άμεσα) για τα κρεοπωλεία ή τα ψιλικατζίδικα, χωρίς να έχουμε κάτι με αυτούς τους κλάδους. Μιλάμε για τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο της παραλίας αλλά όλης της πόλης καθώς και κάθε τι που μπορεί να καταναλώσει ένας επισκέπτης σε μια πόλη κατά την διαμονή του. Αλλά, αντί της παρουσίας τους (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), υπήρξαν και αντιδράσεις για την διοργάνωση αυτή.
Αναρωτιόμαστε, πως φαντάζονται αυτοί που αντιδρούν, ότι θα μπορέσουν να προσελκύσουν κόσμο στην πόλη, όταν δεν μπορούν να «κρατήσουν» ούτε τους ντόπιους, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που καθημερινά επιλέγουν άλλες παραλίες για να απολαύουν το μπάνιο τους.
Η δικαιολογία της «βρώμικης θάλασσας» τελειώνει σιγά σιγά καθώς λειτουργεί ο βιολογικός. Βέβαια, υπάρχουν «εφεδρείες» του τύπου, «έπαψε να λειτουργεί» και πολλά τέτοια, αλλά για αυτοκριτική για την ελλιπή εξυπηρέτηση και την έλλειψη επαγγελματισμού ούτε λόγος. Για όλα πάντα φταίει κάποιος άλλος, από τον Δήμαρχο μέχρι, πολλές φορές και τους ίδιους τους πελάτες «που δεν ξέρουν να εκτιμήσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες». Αυτό φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να παρακμάζουν και ο τόπος να μαραζώνει.
Αυτοί όμως αποτελούν την ιδιωτική πρωτοβουλία και αν τελικά χάσει η πόλη οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι αυτοί.
Η τρανταχτή απουσία που καταγράφηκε ήταν αυτή της Δημοτικής Αρχής.
Δυστυχώς, την Δημοτική Αρχή και τον Δήμο Τριφυλίας την «απαντήσαμε» μόνο στα μεγάφωνα της γραμματείας που κάθε τόσο ανέφερε τους χορηγούς και ευχαριστούσε τον Δήμο Τριφυλίας για την βοήθειά του. Αναρωτιόμαστε ποια ήταν αυτή η προσφορά. Ελπίζω να μην αναφέρονται στο ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώθηκε. Ειδικά όταν για 2 παιδικές χαρές έχουν δαπανηθεί 140.000€ περίπου.
Ούτε στην απονομή της τελευταίας ημέρας δεν «κατάφερε» να έρθει κάποιος από το Δ.Σ του Δήμου Τριφυλίας.
Κρίμα κύριοι διότι με την πρωτοβουλία του Α.Ο.Α.Ξ.Κ και με τέτοιες πρωτοβουλίες πρώτα από όλα διαφημίζεται η πόλη μας και η φυσική σας παρουσία θα αποτελούσε μια ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους τριακόσιους περίπου επισκέπτες, αθλητές και συνοδοί, που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας. Μάλλον και αυτό όμως αποτελεί «ψιλά γράμματα».

3 σχόλια:

  1. Σιγά τα αυγά ρε παιδιά!Ενταξει ωραίο event,καλά περάσατε.Και του χρόνου με υγεία αλλά μην μας ζητήσετε να σας φέρουμε κ την Ολγα Κεφαλογιάννη για τις απονομές...της ξυλορακέτας!!!Μηπως οι χορηγοί κ ο δήμος να αιτηθούν να γινει κ ολυμπιακό άθλημα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι εκεί "βλέπει το μάτι σου". Το θέμα δεν είναι η ρακέτα ρεεεε. Αυτό είναι το νόημα αλλα που.. ψιλα γράμματα. Θα έπρεπε βέβαια να αναφέρεται πιο σωστά στην ανάρτηση αλλά αυτο είναι δικό τους πρόβλημα.Το θέμα είναι ότι το ίδιο γινόταν και με το beach voley και στο τέλος..bye bye... Κάτσε στην παραλία και καμάρωσε μόνος σου.....τυρέμπορα ..

      Διαγραφή
  2. ο υπογράφων το αρθρο έχει σε πολλά σημεία δίκιο, αλλά οι Κυπαρισσιοτες θα πρέπει να αντιδρούν και για πολλά άλλα εκτός αυτων...σκουπίδια, καταστροφή διονύσιας πηγής, φωτισμός, δρόμοι, τιμές στα εστιατόρια και πολλά άλλα.....
    Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.