Σε δημόσια Διαβούλευση η ΕΠΜ και το ΠΔ για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από σήμερα Παρασκευή 8 Αυγούστου και για ένα μήνα (έως 9 Σεπτεμβρίου) η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) και το συνημμένο σε αυτήν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρωτήριο. Κατάκολο-Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία)».
Με αφορμή την ανάρτηση της ΕΠΜ και του σχεδίου ΠΔ σε δημόσια διαβούλευση, η Γενική Γραμματας ΥΠΕΚΑ κα. Νάντια Γιαννακοπούλου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: "Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η συντονισμένη και ενιαία προστασία και διαχείριση ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής των τριών ΕΖΔ του Κυπαρισσιακού Κόλπου και των κοινών οικολογικών στοιχείων που απαντώνται σε αυτές, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta. Με το προτεινόμενο σχέδιο ΠΔ στοχεύουμε στη θέσπιση ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου προστασίας της περιοχής, που διακρίνεται για την μεγάλη βιολογική, οικολογική και κοινωνικοοικονομική της αξία, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και εν γένει την τοπική και περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη."
Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=232&language=el-GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.