Εγκληματική ομάδα είχε “ρημάξει” χωριά και ξενοδοχειακές μονάδες στο Δήμο Πύλου -Νέστορος

Η έντονη παραβατικότητα, ιδιαίτερα μετά το 2010, που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της Μεσσηνίας, απότοκος μιας σειράς προβλημάτων, έδειξε για μία ακόμη φορά το πρόσωπό της. Όπως έγραφε χθες το «Θάρρος», η έντονη κινητικότητα της Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Πύλου- Νέστορος απέδωσε καρπούς.
Όπως ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, Βασίλης Τσιγαρίδης, χάρις στις συντονισμένες ενέργειες της ΕΛΑΣ, η οποία αξιοποίησε πληροφοριακό υλικό που είχε στη διάθεσή της, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών αλβανικής καταγωγής, η οποία είχε «ρημάξει» χωριά και ξενοδοχειακές μονάδες σε Πύλο, Γιάλοβα, Χώρα και Πετροχώρι. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε πλούσια συλλογή από κινητά τηλέφωνα, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και γεωργικά μηχανήματα, τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε ειδική κρύπτη στο ένα από τα δύο σπίτια που ελέγχθηκαν. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιγαρίδης, το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων έχει πωληθεί, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη συνεργών της εγκληματικής ομάδας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προχθές (6.8.2014) τις πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35, 20, 48 και 28 ετών αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας προηγήθηκε συστηματική διερεύνηση, στο πλαίσιο της οποίας υπήρχε κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης.
Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, μέχρι και τη σύλληψή τους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών:
-Στις 8.4.2014 πρώτες πρωινές ώρες, στο Πετροχώρι Μεσσηνίας, διέρρηξαν εξοχική κατοικία αλλοδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές.
-Στις 2/3.5.2014, τις νυχτερινές ώρες, στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) διαρρήξεις-κλοπές σε κατοικίες ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όπου διέμεναν αλλοδαποί και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
-Στις 17.5.2014 πρωινές ώρες, στο Πετροχώρι Μεσσηνίας, εισήλθαν σε οικία, όπου διέμεναν αλλοδαποί και αφαίρεσαν χρήματα, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, από σταθμευμένο όχημα.
-Στις 5.6.2014 πρωινές ώρες, στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατοικία σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων κατοικιών, όπου διέμεναν αλλοδαποί και αφαίρεσαν χρήματα και κόσμημα.
-Στις 17.6.2014 πρώτες πρωινές ώρες, στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, μπήκαν σε δωμάτιο τουριστικού καταλύματος, όπου διέμενε αλλοδαπή και αφαίρεσαν κοσμήματα.
-Στις 3.7.2014 πρώτες πρωινές ώρες, στο Πετροχώρι Μεσσηνίας, μπήκαν σε ενοικιαζόμενη κατοικία, όπου διέμεναν αλλοδαποί και αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο.
-Στις 4.8.2014 πρωινές ώρες, στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά δύο (2) κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όπου διέμεναν ημεδαποί και αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.
-Στις 4.8.2014 πρωινές ώρες, στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, μπήκαν σε δωμάτιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όπου διέμενε αλλοδαπή και αφαίρεσαν χρήματα.
-Στις 4.8.2014 πρωινές ώρες, στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, μπήκαν σε δωμάτιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όπου διέμεναν αλλοδαποί και αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 28χρονος είχε διαπράξει ακόμη μία (1) κλοπή σε αποθήκη ημεδαπού, στη Χώρα Μεσσηνίας, απ’ όπου είχε αφαιρέσει διάφορα μηχανήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τα 13.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.
Κατά τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, μηχανήματα, εργαλεία και διάφορα αντικείμενα, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.