Και ο Παναγιώτης Κατσίβελας στο «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση»

Μετά τους Δημάρχους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου- Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας οι οποίοι ήταν στους πρώτους 60 και ο Παναγιώτης Κατσίβελας, νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας, έβαλε την υπογραφή του με άλλους 54 στο «μανιφέστο» των 60 για την αυτοδιοίκηση, «συμπληρώνοντας» το «αυτοδιοικητικό πάζλ» που αποτελεί την «Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας» ή αλλιώς, τον Νομό Μεσσηνίας.
Το «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση» αποτελεί μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχουν δημοσιοποιήσει οι δημιουργοί του (κινήματος), «αποστρέφεται τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού και στόχο έχει τη δημιουργία μια ισχυρής αυτοδιοικητικής συμμαχίας που υπερβαίνει προσωπικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες».
Σε μια ανακοίνωση που δεν λείπουν οι έμμεσες αιχμές εναντίον της κίνησης των Μπουτάρη- Καμίνη, σημειώνεται ότι στόχος της κίνησης είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης ενώ σημειώνουν με νόημα ότι «πρέπει να καταστεί η Αυτοδιοίκηση ουσιαστικός συν-διαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Κι όχι ζητιάνος της Κεντρικής Εξουσίας και των Περιφερειών».
Σε ότι αφορά την κίνηση των δυο προαναφερθέντων Δημάρχων σημειώνουν ότι «λέμε όχι σε μια κίνηση με σημαία ευκαιρίας, σαν αυτές που άρχισαν να δημιουργούνται λίγο πριν από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, που στόχο είχαν και έχουν να καταμετρήσουν κάποιες κομματικές δυνάμεις και συσχετισμούς και θα διαλυθούν αμέσως μετά την εκλογή των νέων θεσμικών μας οργάνων».
Την επιστολή των 60 Δημάρχων καθώς και τα ονόματα αυτών που την υπογράφουν μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ ενώ οι 55 καινούργιοι Δήμαρχοι είναι οι:
1. Αγγελής Ανέστης Δήμαρχος Καστοριάς
2. Αθανασίου Ιωάννης Δήμαρχος Αγκιστρίου
3. Αναστασιάδης Φίλιππος Δήμαρχος Παγγαίου
4. Αντωνάκης Αντώνιος Δήμαρχος Σερίφου
5. Βεντούρης Κωνσταντίνος Δήμαρχος Κιμώλου
6. Γαρδέρης Σταμάτιος Δήμαρχος Κύθνου
7. Γιαννόπουλος Βασίλειος Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου
8. Γιάννου Δημήτριος Δήμαρχος Έδεσσας
9. Γιαννούλης Ευστάθιος Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά
10. Γκέτσιος Πασχάλης Δήμαρχος Νεστορίου
11. Γκιώνης Γεώργιος Δήμαρχος Λουτρακίου
12. Δημόπουλος Κωνσταντίνος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου
13. Εσερίδης Δημήτριος Δήμαρχος Αλμυρού
14. Ευαγγέλου Ιωάννης Δήμαρχος Κέας
15. Καλαντζής Νικόλαος Δήμαρχος Ζηρού
16. Καραστέργιος Δημήτριος Δήμαρχος Δεσκάτης
17. Κατσίβελας Παναγιώτης Δήμαρχος Τριφυλίας
18. Κόλιας Μιχαήλ Δήμαρχος Λέρου
19. Κουτσογιάννης Νίκος Δήμαρχος Νάουσσα
20. Κυρίζογλου Λάζαρος Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης
21. Κωνσταντέλλος Γρηγόρης Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
22. Λάμπρος Ηλίας Δήμαρχος Καρπάθου
23. Λαμπρόπουλος Δημήτριος Δήμαρχος Βοϊου
24. Λιάμας Διαμαντής Δήμαρχος Βόλβης
25. Λιατσής Γαβριήλ Δήμαρχος Πύργου
26. Λυσίκατος Χαράλαμπος Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας
27. Μαραβάς Κωνσταντίνος Δήμαρχος Πύλης
28. Μαραγκός Γεώργιος Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης
29. Μαράκης Βασίλειος Δήμαρχος Σικίνου
30. Μεριβάκης Αθανάσιος Δήμαρχος Φακαρδόνας
31. Νάστας Αντώνιος Δήμαρχος Πάργας
32. Ντακαλέτσης Χρήστος Δήμαρχος Δωδώνης
33. Ορφανός Σίμος Δήμαρχος Τήνου
34. Πανηγύρης Παύλος Δήμαρχος Μεγίστης
35. Παπαναστασίου Γεώργιος Δήμαρχος Αγρινίου
36. Παπακυριάκου Αννίβας Δήμαρχος Βέλου – Βόχας
37. Παπασπύρου Ανδρέας Δήμαρχος Κόνιτσας
38. Παπαστεργίου Δημήτριος Δήμαρχος Τρικκαίων
39. Πατσουρίδης Παρασκευάς Δήμαρχος Διδυμοτείχου
40. Πετρόπουλος Μιχαήλ Δήμαρχος Ιητών
41. Πιστικίδης Βασίλειος Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου
42. Ρούσσος Ιάκωβος Δήμαρχος Ανάφης
43. Σινάνης Χρήστος Δήμαρχος Καλαμπάκας
44. Σισμανίδης Δημήτριος Δήμαρχος Κιλκίς
45. Σκάρλος Αθανάσιος Δήμαρχος Σοφάδων
46. Σορώτου – Τσανάκη Μαρία Δήμαρχος Κάσου
47. Σούλας Πέτρος Δήμαρχος - Κορδελιού – Ευόσμου
48. Σουσούδης Αθανάσιος Δήμαρχος Άνδρου
49. Στάμκος Γρηγόρης Δήμαρχος Πέλλας
50. Στοϊκος Γρηγόριος Δήμαρχος Πάτμου
51. Ταταράκης Ιωάννης Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου
52. Τζαφέας Κωνσταντίνος Δήμαρχος Μετσόβου
53. Τσανάκα Δήμητρα Δήμαρχος Καβάλας
54. Φαρούπος Αναστάσιος Δήμαρχος Αντίπαρου
55. Χαρχαλάκης Ευστράτιος Δήμαρχος Κυθήρων

4 σχόλια:

  1. Ο κ. Κατσίβελας δηλαδή είναι ανεξάρτητος χώρις κομματικές παρωπίδες και ο Μπουτάρης όχι?να μην μιλήσω για τον Νίκα της Καλαμάτας.... Ρε παιδία μας δουλεύετε στα ίσια?τι να πώ έχω μείνει άφωνος....θα κάνουμε το μαύρο 'ασπρο με το στανίο δηλαδή....και μια ερώτηση προς τον διαχειριστη το άρθρο έγινε διανομή από το γραφείθο τύπου του δημάρχου ή είναι γραμμένο από το blog. Ελπίζω απο το γραφείο γιατι το blog το εκτιμώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραβαίνοντας την αρχή μας σύμφωνα με την οποία δεν αντιπαρατιθέμαστε με τους αναγνώστες μας, στο παρόν σχόλιο θα το κάνουμε χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης αλλά για να γίνει κατανοητή η πρόθεσή μας.
      Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στις περισσότερες ηλεκτρονικές αλλά και έντυπες εκδόσεις της χώρας όπως Real.gr, Skai.gr, Real News και πολλές άλλες. Απλώς δημοσιεύτηκε χωρίς να αναφέρει κάποιο όνομα ξεχωριστά.
      Το ότι χρησιμοποιήθηκε το όνομα του κ. Κατσίβελα στον τίτλο της εν λόγω ανάρτησης δεν σημαίνει ότι η ανάρτηση αυτή προέρχεται από κάποιο γραφείο τύπου. Μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε τον λόγο που το κάναμε και αν αυτό σας είναι δύσκολο, ιδού και η απάντηση:
      Νομίζουμε ότι αν αναφέραμε το όνομα του Δημάρχου Μετσόβου, το πιθανότερο είναι να μας λέγατε ότι δεν σας αφορά τι γίνεται στον Μέτσοβο. Αν πάλι δεν βάζαμε το όνομα του νεοεκλεγέντος Δημάρχου, δεν θα δίναμε την τοπική σημασία αυτής της είδησης.
      Αν κάποιος έχει κομματική ταυτότητα ή όχι, αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες που ψηφίζουν και όχι εμείς. Ωστόσο, ουδέποτε παρουσιάσαμε το παραπάνω κείμενο ως δική μας θέση. Απλώς, αναγράφουμε αποσπάσματα από την διακήρυξη των πρώτων 60 Δημάρχων που πήραν αυτή την πρωτοβουλία.
      Αν πάλι θέλετε την γνώμη μας, είναι δεδομένο ότι κανείς από τους Δημάρχους της Μεσσηνίας που συμμετέχουν δεν μπορεί να αποποιηθεί την κομματική του ταυτότητα και προέλευση. Ωστόσο αυτό, δεν αναιρεί ούτε αφαιρεί από αυτούς, να λαμβάνουν πρωτοβουλίες που σε κάποιος σημείο θα βάζουν πάνω και πέρα από όλα το τοπικό συμφέρον και όχι το κομματικό. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος για τον οποίο εξελέγησαν, διαφορετικά θα ήταν Δήμαρχοι των κομματικών τους οπαδών και όχι όλων των πολιτών.
      Ευχαριστούμε για την επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό μας και σας καλούμε να υποβάλετε κάθε καλόπιστο σχόλιο που εσείς κρίνετε σκόπιμο.

      Διαγραφή
  2. 55 Δημοτικοί άρχοντες ,55 διαφορετικοί άνθρωποι , 55 πολιτικά όντα με συγκεκριμένο όμως πολιτικό παρελθόν ο καθένας τους δηλώνουν τώρα ανεξάρτητοι
    Στηρίχτηκαν προεκλογικά έμμεσα ή άμεσα ,κρυφά ή φανερά από συγκεκριμένα κόμματα και τώρα δηλώνουν ανεξάρτητοι ,ζητώντας χρήματα από το χρεοκοπημένο Κράτος
    Που με πράξεις ή παραλήψεις τους ,εν αγνοία ή εν γνώση τους , ακούσια ή εκούσια πολλοί από αυτούς και τους ακόλουθους τους μέσα από την στείρα ανακυκλούμενη ψηφοθηρική τακτική των χρόνων που πέρασαν βόηθησαν να δημιουργηθούν οι συνθήκες του πελατειακού και κρατικοδίαιτου κράτους που μας οδήγησε στην πτώχευση και τώρα δηλώνουν ανεξάρτητοι ,δηλώνουν επαναστάτες και ως νέοι Τσε Γκεβάρα είναι έτοιμοι για ρήξεις ,είναι έτοιμοι για ανατροπή
    Μάλιστα …
    Κύριοι ,κάντε πρώτα δημόσια αυτοκριτική στον εαυτό σας
    Κύριοι ,ζητήστε συγνώμη για τα λάθη που κάνατε στο παρελθόν
    Κύριοι , βγείτε επώνυμα ο καθένας και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ τους υπαίτιους της ανθρωπιστικής κρίσης
    Κύριοι , βγείτε ξεκάθαρα και συνταχτείτε με τις δυνάμεις που επίσημα ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΝ την αδιέξοδη ,καταστροφική και ανθρωποκτόνα Κυβερνητική πολιτική
    Και τέλος Κύριοι
    Τα ασαφή , νεφελώδη και εκ του πονηρού ανεξάρτητα κινήματα και λοιπές κινήσεις δεν πείθουν κανέναν Επιτέλους ,μιλήστε καθαρά ,πάρτε θέση ,πέστε μας με ποιούς είστε
    Όχι μισόλογα , όχι ωραιοποιημένες φράσεις και αμφίστομα ασαφή κείμενα
    Η κοινωνία όπως είδατε ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ όσους υποκρίνονται
    Εδώ που φτάσαμε μόνο οι αληθινά έντιμοι και ειλικρινείς θα τύχουν της εμπιστοσύνης του Λαού ,οι υπόλοιποι θα χαθούν για πάντα
    Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των πολιτών
    .
    Μέτοικος Μεμί –Κυπαρισσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, με καλύψατε πλήρως αγαπητέ διαχειριστά
    Με εκτίμηση
    ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.