ΥΠΕΚΑ: Στο Δήμο Τριφυλίας «όχι» για καντίνες στη Natura, στο Σύλλογο Ελαιωτών «ναι»!


Αλγεινή εντύπωση στην Τριφυλία και δη στην Κυπαρισσία, το Καλό Νερό και την Ελαία έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια η στάση του ΥΠΕΚΑ απέναντι στην περιοχή σχετικά με τη Natura 2000 και τα μέτρα που επιβάλλει για την προστασία της!
Μάλιστα, είναι γνωστές οι αντιδράσεις και διαμαρτυρίες της τοπικής
κοινωνίας απέναντι σε αυτά και, κυρίως, στον τρόπο, χωρίς διαβούλευση και συνεργασία, που το ΥΠΕΚΑ επιβάλλει τα μέτρα, τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς, αδιαφορώντας για τους κατοίκους που ζουν μόνιμα σε αυτή και τους επαγγελματίες που έχουν επενδύσει και δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Τις τελευταίες μέρες έχει προκληθεί σάλος από την απόφαση της γενικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, με την οποία δίδεται σύμφωνη γνώμη για την τοποθέτηση και λειτουργία καντίνας στην παραλία της Ελαίας. Όχι, οι κάτοικοι όλης της περιοχής αυτό ζητούσαν και επιθυμούσαν. Και στην Ελαία και στις άλλες παραλίες, από την Ελαία μέχρι την Κυπαρισσία, να δοθεί σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΚΑ για καντίνες. Όμως, σύμφωνη γνώμη, από το ΥΠΕΚΑ, στο αίτημα του Δήμου Τριφυλίας δε δόθηκε! Και ερημώνουν οι παραλίες της Κυπαρισσίας, όπως ο Καρτελάς, αλλά και άλλες, όπως στο Βουνάκι και τον Αγιαννάκη! Δόθηκε, όμως, για την Ελαία – μόνο –ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Ελαιωτών! Συγκεκριμένα, ο Δήμος Τριφυλίας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 6077/13-03-2014 έγγραφο ζητούσε από το ΥΠΕΚΑ τη σύμφωνη γνώμη για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού στις παραλίες από Κυπαρισσία μέχρι και Ελαία για καντίνες και ομπρέλες – ξαπλώστρες. Στις 8 Μαΐου 2014, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 17111/658 έγγραφο, η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, έδωσε σύμφωνη γνώμη για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού για ομπρέλες – ξαπλώστρες, πύργο ναυαγοσώστη και την εγκατάσταση μικρών προσωρινών φορητών στοιχείων (πάγκοι μικροπωλητών), χωρίς ρόδες και σταθερή βάση, για την εξυπηρέτηση των λουομένων, δηλαδή για κασελάκια, όχι για καντίνες! Στα τέλη Ιουνίου έκανε αίτημα για καντίνα στην παραλία της Ελαίας ο Σύλλογος Απανταχού Ελαιωτών Τριφυλίας και η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ αποφάσισε στις 24 Ιουλίου, με το υπ’ αρ. πρωτ. 31882 / 1429 έγγραφο, να παράσχει σύμφωνη γνώμη για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, στην Ελαία, με σκοπό την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους και την αναψυχή του κοινού, με την τοποθέτηση και λειτουργία τροχήλατης καντίνας, για την τουριστική περίοδο του έτους 2014 και έως 31-12-2014, με όρους, βέβαια, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Στο Δήμο Τριφυλίας, λοιπόν, η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ είπε «όχι» για καντίνες στις παραλίες, στο Σύλλογο Απανταχού Ελαιωτών Τριφυλίας «ναι» και, ορθά, θα δημοπρατήσει ο Δήμος καντίνα στην Ελαία, που χρειαζόταν. Οι άλλες παραλίες, όμως, από Ελαία μέχρι Κυπαρισσία, θα μείνουν και αυτό το καλοκαίρι χωρίς καντίνες.

Από το "ΘΑΡΡΟΣ"

2 σχόλια:

  1. ωραιο ειναι να υπαρχει χωρος με σκια διπλα απ την παραλια και να πινεις τον καφε σου και το κρασακι. Αλλα οι θερμοαιμοι Ελληνες, εχουν κανει τις καντινες κανονικα μπαρ, εχουν τερμα τη μουσικη, πανε με τα τζιπ στην αμμουδια, κανουν ηχορρυπανση ολη τη νυχτα, ενοχλουν ανθρωπους και χελωνες, εχουν γεμισει τον τοπο με πλαστικα. Εν τελει, λοιπον, δεν πρεπει να υπαρχουν καντινες, γιατι πρεπει να περιορισουμετο πλαστικο, να μην κανουμε ηχορρυπανση, να μην τρεχουμε με τα οχηματα. Αν οι Ελληνες δεν βαλουν μυαλο να σεβαστουν την ωραιοτερη φυση του κοσμου που εχουν, τοτε θα χρειαστουν κι αλλα μνημονια...
    Αντωνης Αντωνοποθλος, Κυπαρισσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λάθος ειναι του Δήμου τα αλλα είναι περιτα
    Ο Κ. Αντωνοπουλος εχει δικιο σε ολα αυτα που λεει.... Μετρον Αριστον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.