Γονείς και παιδιά "ξεσκονίζουν" τα ενοικιαστήρια. Τι πρέπει να προσέξουν.

Σε αναζήτηση εστίας οι φοιτητές μας στις πόλεις που καλούνται να εγγραφούν και να φοιτήσουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων όπως αυτά ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μέρες.
Πολύ το άγχος για τους γονείς καθώς σε διάστημα λίγων ημερών πρέπει να ψάξουν, να δουν και να επιλέξουν το σπίτι που θα στεγάσει τα όνειρα των παιδιών αλλά και τα δικά τους για τα επόμενα τέσσερα τουλάχιστον, χρόνια. Επιπλωμένα ή μη, οι επιλογές έχουν να κάνουν με την τιμή, μια παράμετρος πολύ σημαντική ειδικά σήμερα, που τα εισοδήματα σε πολλές οικογένειες έχουν συρρικνωθεί αισθητά.
Μεγάλη «παγίδα» η τιμή του ενοικίου καθώς με δέλεαρ το χαμηλό ενοίκιο μπορεί να επιλέξει κάποιος ένα σπίτι αλλά να υπάρχουν πολλές «κρυφές» χρεώσεις. Τα κοινόχρηστα, έξοδα για την θέρμανση και πολλές τέτοιες παραμέτρους που αυξάνουν το ποσό που απαιτείται κάθε μήνα για τον κάθε γονιό, καλούνται να ελέγξουν οι γονείς, πριν επιλέξουν το κατάλληλο σπίτι για το παιδί τους.
Επίσης, η λειτουργία ή μη της θέρμανσης σε κάθε πολυκατοικία πρέπει να διασφαλιστεί πριν νοικιάσει κάποιος ένα σπίτι. Είναι συχνό το φαινόμενο στις πολυκατοικίες να μην λειτουργεί η θέρμανση λόγω της κρίσης και λόγω διαφωνίας ή αδυναμίας πολλών συγκατοίκων να καταβάλουν τα χρήματα που τους αναλογούν, ειδικά αν μιλάμε για κεντρική, με αποτέλεσμα αυτός που θα ήθελε να έχει θέρμανση να βρεθεί προ εκπλήξεως ενοικιάζοντας ένα τέτοιο σπίτι. Το αποτέλεσμα μια τέτοιας ατυχούς επιλογής θα είναι ένα επιπρόσθετο όσο και απρόσμενο έξοδο για την αγορά κάποιας θερμαντικής συσκευής. Αυτά και ίσως και άλλα ακόμα πολλά (όπως η μετακίνηση και τα ΜΜΜ), θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς αλλά και οι φοιτητές πλέον, πριν επιλέξουν το σπίτι για τα επόμενα φοιτητικά τους χρόνια.
Εμείς απλώς θα τους ευχηθούμε «καλό ψάξιμο, καλή δύναμη, και μια δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.