Δωρεάν σύνδεση και συσκευή σύνδεσης στο internet (tablet-laptop), μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων

Δράση για παροχή δωρεάν ίντερνετ και εξοπλισμό πληροφορικής (τα πληρώνει ένα πρόγραμμα της ΕΕ) ξεκινά σε οκτώ περιφέρειες (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη).
Θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο θα ανταλλάσσεται στις συνεργαζόμενες με τη δράση επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:
να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ευρυζωνική (σταθερή ή κινητή) σύνδεση στο διαδίκτυο μέχρι την 31/10/2015
να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop
να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, υποστήριξη στο χώρο τους για την πρόσβαση στο διαδίκτυο και για τη χρήση βασικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο Voucher, δηλαδή ηλεκτρονικό κουπόνι το οποίο θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο "δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος".
Η επιχορήγηση μέσω Voucher είναι το άθροισμα του κόστους και των 3 παροχών (συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο διαδίκτυο, του εξοπλισμού ΤΠΕ, και της υποστήριξης) καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη.
Σύμφωνα με την πρόσκληση, η υλοποίηση της δράσης θα πραγματοποιηθεί με επιχορήγηση προς τους πολίτες που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και πληρούν τις προϋποθέσεις που προσδιορίζονται στη σχετική νομοθεσία, και τηρούνται στο ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων [ΓΓΠΣ]. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλες τις επιχειρήσεις παροχής εξοπλισμού και υπηρεσιών ΤΠΕ, με ισότιμους όρους συμμετοχής.
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 80.000.000 € Το κείμενο της διαβούλευσης θα είναι αναρτημένο για παρατηρήσεις στους διαδικτυακούς τόπους www.yme.gov.gr και http://www.digitalplan.gov.gr/portal/ από την Πέμπτη 18 έως την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.