Η αποψη της εβδομαδας...

Παρασκευη λοιπον καλοι μας φιλοι και αποφασισαμε τοσο απλα και χαλαρα να καθιερωσουμε καθε τετοια μερα -μιας και ειναι η τυπικα τελευταια εργασιμη της εβδομαδας,αλλα συναμα και η αμεση ημερα πριν την ξεκουραση του Σ/Κυριακου οπου σε ολους μας δινεται η δυνατοτητα,της σκεψης,του προβληματισμου,της παρεας και του κουτσομπολιου- την αποψη της εβδομαδας! Εφαλτηριο για προβληματισμο λοιπον!

Σημερα θα ασχοληθω με το θεμα της επικαιροτητας την εβδομαδα που διανυσαμε,τις πολιτικες εξελιξεις,τα χρισματα,τα παρασκηνια για το περιβοητο σχεδιο Καλλικρατης (το οποιο τελικα αν το σχεδιαζε ο ιδιος ο Καλλικρατης δε ξερω εαν θα το φανταζοταν ετσι...)
ισως τελικα να ασχοληθω, οχι τοσο με αυτα,αλλα με οτι μπορω να διακρινω πισω απο αυτα...

Παρατηρωντας λοιπον τις εξελιξεις,αντιλαμβανομαι οτι κατι δε παει καλα...δε παει καλα στο πολιτικο μας συστημα -κατι που νομιζω ολοι ξερουμε- και δυστυχως το επιβεβαιωνουμε καθημερινα.
Καλλικρατης,διευρυμενοι δημοι,πολεις με δυναμικη και επιταγη να υποταγουν σε μια κεφαλη,ποια θα ειναι αυτη η κεφαλη,που θα εχει γεννηθει και αλλα πολλα.Σε μια τοσο μεγαλη εκλογικη αναδιαρθρωση σιγουρα τα κομματα δε θα μπορουσαν να μεινουν αμετοχα.

Να ομως που τελικα βλεπουμε αυτο ακριβως να συμβαινει!
Παραμενουν αμετοχα,αδυνατουν να καταληξουν σε επισημους υποψηφιους,διαχωρισμοι,''ανταρτικα'',ανεξαρτητοποιησεις,προσκηνια και παρασκηνια και διαφορα αλλα χαριτωμενα συμβαινουν γυρω μας.

Δε θα σταθω στο επιφανειακο και ισως μικροπολιτικο κομματι το οποιο αναδεικνυει ποσο ανετοιμοι και ανωριμοι ειμαστε ως πολιτες,ως πολιτικο συστημα,να αφομοιωσουμε μια ξενοφερτη προταση ουσιαστικα,η οποια μεταμορφωνει τους Δημους σε Επαρχιες και τους Δημαρχους σε Επαρχους.

Θα σταθω στους κυριους υπευθυνους που θα επρεπε να διαμορφωνουν,να εκπαιδευουν και να προετοιμαζουν το εκλογικο σωμα για αυτες τις αλλαγες,και κατ΄επεκταση τους υποψηφιους για τον τιτλο.
Θεωρω καταντια για τη χωρα μας το γεγονος οτι τα κομματα αδυνατουν να αφουγκραστουν τις αναγκες των τοπικων κοινωνιων,τις επιθυμιες τους,τα προβληματα αλλα και τους φοβους που πιθανον δημιουργουνται σε κατι καινουργιο,κατι αγνωριμο το οποιο μπορει να αλλαξει τη καθημερινοτητα του απλου πολιτη -απο μια γραφειοκρατικη συναλλαγη με το νεο Δημο,μεχρι και θεματα υποδομων,εργων και αναπτυξης.
Τα κομματα επελεξαν.Επελεξαν ή θα επιλεξουν να μπουν στο παλιο γνωστο παιχνιδι των εντυπωσεων,της ψηφοθηριας,της ικανοποιησης ρουσφετιων και αιτηματων και με ποιο προσωπο στη καρεκλα θα τα πραγματοποιησουν ολα αυτα...

Νομιζω οτι πρεπει να κοιταξουμε μεσα μας φιλες και φιλοι αναγνωστες...να δουμε τι μας κανει,τι μας γεμιζει,τι ισως μας δινει μια προοπτικη οχι για πολλα και μεγαλα...αλλα απλα και μικρα,ηρεμα και καθημερινα..απο εκει ξεκιναμε...αλλωστε ολοι γειτονες ειμαστε και μια καλημερα ειναι ομορφο να τη λεμε!

Γιωργος Καλογεροπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.