Πηγες Διονυσου στον Α'ι' Λαγουδι.Υπαρχει απαντηση;

Ο Διόνυσος, όπως και άλλοι θεοί των αρχαίων λαών της Ανατολής, ως κατεξοχήν θεός της γονιμικής υγρασίας, θεός οργιαστικός, βλαστικός μάλιστα του κισσού και της αμπέλου, έλκεται από τις νύμφες ή τις μεταμορφωμένες σε δέντρα κόρες, τις αγκαλιάζει αναρριχώμενος στον κορμό και στα κλαδιά τους, ή βλαστάνει υπό την προστασία τους, ή ακόμη θάλλει με τη συντροφιά τους.Τις γοητευει με τα γαργαρα και ασημενια νερα του και τις προσκαλει σε ερωτικο παιχνιδι.
Ολα αυτα βεβαια μαλλον συνεβαιναν στα αρχαια χρονια συμφωνα με τη μυθολογια.Γιατι σημερα αν ο Διονυσος επρεπε να γοητευσει τις νυμφες επιδεικνυωντας τις πηγες του στον Α'ι' Λαγουδι μαλλον αυτες θα απομακρυνονταν οριστικα!
Και αυτο γιατι οι γνωστες και ιστορικες Πηγες του Διονυσου στη παραλια του Α'ι' Λαγουδι απεναντι απο το Τουριστικο Περιπτερο που πηγαζουν εδω και αιωνες και οι οποιες το 2008 αποφασιστηκε να αναμορφωθουν και καλλιτεχνηθουν αρχιτεκτονικα,βρισκονται ηδη μετα απο 3 χρονια σε αθλια κατασταση και καθε αλλο παρα την αρχαια αιγλη τους προδιδουν!
Παλετες με τουβλα,μπαζα,σκουπιδια,καλωδιοσωληνες δεσποζουν εντυπωσιακα και κλεβουν δυσαρεστα το βλεμμα του επισκεπτη.
Το εργο ειχε ξεκινησει επι Δημαρχιας του κ.Σαμπαζιωτη,αλλα ουδεποτε ολοκληρωθηκε καθως εδω και πολλους μηνες ειναι εγκατελειμενο.Οι λογοι φημολογουνται πολλοι,καποιοι μιλανε για ανεπαρκεια και ευθυνη του εργολαβου,καποιοι για οικονομικο προβλημα στην ολοκληρωση του εγχειρηματος.
Με μεγαλο ενδιαφερον θα αναμεναμε και θα δημοσιευαμε μια απαντηση απο αρμοδιο προσωπο το οποιο σαφως θα καλυπτε τις αποριες μας αλλα ακομη περισσοτερο θα μας ικανοποιουσε και μια δεσμευση για περατωση του εργου και ευπρεπισμο της κατασκευης,καθως σε λιγους μηνες ξεκινα και επισημα η τουριστικη περιοδος για τη πολη μας.
Ειμαστε σε αναμονη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.