IKA-Τριφυλία."Παγώνει" η αναστολή λειτουργίας σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους

«Παγώνει» η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά! Για το «πάγωμα» ενημέρωσε ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτος Σπυρόπουλος το δήμαρχο Τριφυλίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το μεσημέρι. Ο κ. Κόλλιας εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στο «λουκέτο» των δύο Παραρτημάτων. Μάλιστα, θα γίνει και συνάντηση των δύο ανδρών για να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα, με το ραντεβού να κλείνεται για τις επόμενες μέρες, αφού οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των υποχρεώσεών τους.
Αξίζει να τονιστεί πως από την πρώτη στιγμή έντονο ενδιαφέρον έδειξε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος είχε μακρά συνομιλία με το διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ο κ. Κουσελάς ζήτησε να μη γίνει αναστολή της λειτουργίας των δύο Παρατημάτων σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους και να βρεθεί τρόπος στελέχωσής τους με προσωπικό, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και ουσιαστικά, καθώς εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων από τις δύο περιοχές, αιτήματα με τα οποία συμφώνησε και ο διοικητής. Για το θέμα αυτό, επίσης, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Διαμαρτυρία

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, με το δήμαρχο, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και πολίτες.
Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σε δηλώσεις του σημείωσε:
«Θεωρώ απαράδεκτη, ανερμάτιστη και άκρως προσβλητική για το λαό και τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας την απόφαση του διοικητή (σ.σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), χωρίς επιχειρηματολογία, χωρίς διαβούλευση, χωρίς προειδοποίηση από κανέναν, να κλείσει τα δύο καταστήματα του ΙΚΑ των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών, κατ’ αυτό τον τρόπο προσβάλλοντας και δυσχεραίνοντας τη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Δεν καταλαβαίνω αυτό τον ιδιότυπο τσαμπουκά τον οποίο ακολουθεί η κυβέρνηση σε ζητήματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία. Έχουμε διαμαρτυρηθεί εντονότατα και ελπίζω να έχει ακουστεί η φωνή των πολιτών όσον αφορά στα σχολεία. Κραυγή βγάζουν και σήμερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι από τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά για το κλείσιμο των ΙΚΑ. Και υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που αφορά στα Ειρηνοδικεία, που αφορά στα Κέντρα Υγείας, τις Εφορίες, ακόμη και τα Αστυνομικά Τμήματα. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι όφελος οικονομικό μπορεί να έχει η κυβέρνηση με το να κλείσει τα δύο γραφεία του ΙΚΑ των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων… Αν το θέμα του διοικητή είναι τα ενοίκια που πληρώνει, τα 600 ευρώ θα τα πληρώσει ο Δήμος προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Θεωρώ ότι αυτός ο ιδιότυπος τσαμπουκάς, μόνο με τον τσαμπουκά της κοινωνίας μπορεί να ανατραπεί! Δεν είναι δυνατόν ολόκληρος ο κόσμος να διαμαρτύρεται, να φωνάζει για αυτά τα πράγματα, βιώνουμε μια οικονομική κρίση, αλλά δεν μπορεί και τα κοινωνικά προβλήματα να πηγαίνουν συνέχεια στη μέγγενη και στη χαβούζα του χρέους. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Λυπάμαι που η φωνή μας ακούγεται, μεν, δυνατή, δεν έχει ξεβουλώσει τα αυτιά. Σήμερα έστειλα και προσωπικές επιστολές σε όλα τα πολιτικά στελέχη του Νομού Μεσσηνίας, όπου μεταφέρω αυτή την κραυγή αγωνίας των πολιτών ολόκληρου του Δήμου. Και θα πάρω και μια πρωτοβουλία, επειδή πιστεύω ότι αυτό δεν απασχολεί μόνο το Δήμο Τριφυλίας, να συνεργαστούμε και με τους άλλους Δήμους και τους δημάρχους της Μεσσηνίας από κοινού να αντιδράσουμε σε αυτή την αποψίλωση και την ερημοποίηση της υπαίθρου. Εμείς θα είμαστε αγωνιστικά παρόντες, κάθε μέρα, μέχρις ότου ξεβουλώσουν κάποια αυτιά».
Με δηλώσεις τους οι τοπικοί αντιδήμαρχοι Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος και Φιλιατρών Τάσος Πούλος εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των Παραρτημάτων του ΙΚΑ καθώς και την αποψίλωση των δύο πόλεων από υπηρεσίες. Δηλώσεις έκαναν και εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι σημείωσαν πως αντιδρούν και θα αντιδρούν σε κάθε ενέργεια που υποβαθμίζει τις δύο πόλεις, ενώ τόνισαν πως είναι απαισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των όποιων κινητοποιήσεων, αφού οι αποφάσεις είναι ήδη δρομολογημένες.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Aπο το ''ΘΑΡΡΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.