Φιλαρμονικη Κυπαρισσιας.Μια οργανωμενη προσπαθεια,ενα εκπληκτικο αποτελεσμα!

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι και αν ενας μηνας σχεδον εχει περασει απο την Εθνικη Επετειο της 25ης Μαρτιου;
To ρεπορταζ απο μονο του,εχει τη δικη του αξια,το δικο του ειδικο βαρος.
Φιλαρμονικη Κυπαρισσιας.
Μια προσπαθεια πολλων ετων με τεραστια ιστορια,που δεν ειχε αναλογη εξελιξη του παρελθοντος της μεχρι καποια στιγμη και βρεθηκε δυστυχως σε πρωτογονο σταδιο,σαν μια μπαντα που απλα υπηρχε απο την αγαπη και τη θεληση των λιγων μουσικων της,χωρις υποδομες και υλικο,οσο και κινητρα για τη προσελκυση νεων φιλομουσων.
ο Αρχιμουσικος Κ.Κτενας

Καπου εκει εμφανιζεται ο Κωνσταντινος Κτενας,ο οποιος χριστηκε απο τον τοτε Δημο Κυπαρισσιας Αρχιμουσικος της Φιλαρμονικης.Περα απο τις τεραστιες μουσικες του γνωσεις,με μια τεραστια εμπειρια απο μεγαλα και παραδοσιακα επτανησιακα μουσικα συνολα και φιλαρμονικες,με τη Λευκαδιτικη καταγωγη του να εχει ''μπολιασει'' το μουσικο του αισθητηριο,μετεφερε το ''μικροβιο'' και στους Κυπαρισσιους.
Οντας νεος και με ορεξη για δουλεια,οσο και αγαπη για τη μουσικη,προσελκυσε πληθωρα νεων μουσικων ολων των ηλικιων,ενω εξυπνα ''αναγκασε'' με τον τροπο του και επανεφερε στην ενεργεια παλιους και εμπειρους μουσικους ξυπνωντας το παθος και την αγαπη τους για τη μουσικη και παλι.
Αποτελεσμα ολων αυτων,μετα απο κοπους και προσπαθεια,αλλα ευτυχως πλεον και την υποστηριξη του Δημου (κατι το οποιο απουσιαζε τα προηγουμενα χρονια) η Φιλαρμονικη Κυπαρισσιας παρουσιασε στη προσφατη παρελαση ενα εντυπωσιακο συνολο 78 ατομων(!) και ενω στο δυναμικο υπαρχουν 12 μουσικοι ακομη που απουσιαζαν.
Μια φιλαρμονικη 90 ατομων
λοιπον,που ειναι αξιοζηλευτη απο πολλες μεγαλυτερες πολεις σε ολη την επικρατεια -αν και ο αριθμος σιγουρα θα τους φανταζει εξωπραγματικος-
Στηριζομενος στο παρελθον,τρεχοντας στο παρον και σχεδιαζοντας το μελλον,οι μουσικοι ξεκινουν ηλικιακα απο 5 ετων(!) και συνεχιζουν μεχρι μεγαλες ηλικιες των παλαιοτερων.
Με παρουσιες σε πολιτιστικες εκδηλωσεις της περιοχης και οχι μονο,καθως προσκαλειται πλεον σε πολλα μερη της Ελλαδας,ηδη εχει κανει γνωστο το ονομα της.
Αλλωστε περα απο την εξυπηρετηση των τυπικων και πολιτιστικων υποχρεωσεων του Δημου,η Φιλαρμονικη και σαν μια μουσικη σχολη προαγει τη παναρχαια τεχνη στους ανθρωπους της Κυπαρισσιας. Απολαυστε φωτογραφικο υλικο...(κλικαρετε στις φωτο για μεγενθυση)




                      



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.