Σαχινίδης σε Νάντια: «76 εκ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων από μεταφορές μαθητών»

Με την υπ’ αριθμόν 4204/15-03-11 αναφορά της, η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, είχε θέσει υπ’ όψιν του Υπουργείου Οικονομικών τον κίνδυνο παύσης της μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας.
Σε απάντησή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι με την υπ’ αριθμόν 2/28051/4-4-2011 απόφαση μεταφέρθηκε ποσό 76 εκατομμυρίων ευρώ στις αποκεντρωμένες διοικήσεις για κάλυψη υποχρεώσεων από μεταφορές μαθητών παρελθόντων ετών.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε την ανησυχία της για τις εντεινόμενες πιέσεις των ΚΤΕΛ, τα οποία ωστόσο διεκδικούν νόμιμες οφειλές, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ο επιδιωκόμενος σκοπός όλων των μερών είναι η εξόφληση των ΚΤΕΛ και η απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες.
Η Πολιτεία κάνει σαφείς προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση, γεγονός που φαίνεται από την εξόφληση υποχρεώσεων παρελθόντων ετών. Το Υπουργείο αντιλαμβάνεται τις οικονομικές υποχρεώσεις των ΚΤΕΛ που «τρέχουν» και ανταποκρίνεται έστω και καθυστερημένα, αν και είναι γεγονός ότι αυτό συμβαίνει διαχρονικά και δεν είναι τωρινό φαινόμενο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.