Ναβαρίνο 20 Οκτωβρίου 1827-2011

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της ναυμαχίας του Ναβαρίνου στις 20 Οκτωβρίου του 1827, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στην Πύλο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 9:30 το πρωί θα γίνει στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων έπαρση των σημαιών της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, χώρες των οποίων ναυτικές δυνάμεις μετείχαν στη νικηφόρο ναυμαχία κατά του ναυτικού του Ιμπραήμ. Στις 10:15 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων και κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον λέκτορα της Σχολής Ευελπίδων Δημήτρη Πανομήτρο. Στις 11:15 θα γίνει παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων. Στις 11:45 οι εκπρόσωποι....... των πρεσβειών της Αγγλίας της Γαλλίας και της Ρωσίας θα μεταβούν στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Άγγλων πεσόντων. Στη 1:30 μετά το μεσημέρι, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευρά και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, θα παραθέσουν γεύμα προς τιμή των προσκεκλημένων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, από το χορευτικό του Συλλόγου Κυριών Πύλου.

1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο σας περιλαμβάνει μια ανακρίβεια. Στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου συμμετείχαν από την μια πλευρά ναυτικές δυνάμεις του Αγγλικού, του Γαλλικού και του Ρώσικου στόλου και από την άλλη πλευρά ναυτικές δυνάμεις του Ιμπραήμ. Ο Ελληνικός Στόλος απουσίαζε από μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.