Σόιμπλε: Θα πάρετε κανονικά την 6η δόση

2011-11-16T095128Z_801131071_BM2E7BG0TUF01_RTRMADP_3_GERMANY_new_660_208_630_200Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σπάνια χαμογελάει. Ιδίως προς την Ελλάδα. Όμως απόψε, παραμονή του Eurogroup ήταν σαφής:
"Δεν υπάρχει πλέον μεγάλη ανησυχία για το αν η τρόικα θα αποδεχθεί την επιστολή του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που στηρίζει το νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς και για το αν θα εγκριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης."
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα αποφασίσει την εκταμίευση του μεριδίου της ΕΕ, ύψους 5,8 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα.


Ερωτηθείς αν οι επιστολές που έλαβε το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) από τους πολιτικούς αρχηγούς της Ελλάδας, ικανοποιούν τον Επίτροπο Ρεν, ο κ. Αλταφάζ απάντησε πως τα κράτη-μέλη που χρηματοδοτούν την Ελλάδα είναι εκείνα τα οποία θα πρέπει να αποφασίσουν κατά πόσο οι διαβεβαιώσεις που παρέχονται μέσω των επιστολών είναι αρκετές. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο Επίτροπος Ρεν δεν επιθυμεί να εκφράσει την άποψή του, προτού συνομιλήσει με τους εταίρους του στο Eurogroup.
Τα καλά νέα ήρθαν την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου γίνεται ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο αλλά και την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η αλήθεια είναι ότι τόσο σε οικονομικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο πρέπει η Ελλάδα να αποδείξει έμπρακτα ότι άλλαξε μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες...
Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συναντηθούν την Τρίτη το απόγευμα στις Βρυξέλλες και την επόμενη ημέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup είναι αυτό που μας ενδιαφέρει: Η εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Μετά την αναποφασιστικότητα και τις καθυστερήσεις των τελευταίων μηνών, η αποδέσμευση των χρημάτων βρίσκεται σε καλό δρόμο, εκτιμούν πολλές ευρωπαϊκές πηγές.
Απόψε εστάλη και η επιστολή Παπανδρέου στους εταιρους μας όπου διαβεβαιώνει με την σειρά του ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να τηρηθούν όσα αποφασίστηκαν στην σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.