Στην Καλαμάτα, αντί της Ιταλίας, έληξε το ταξίδι 93 Αιγύπτιων λαθρομεταναστών

Στην Καλαμάτα αντί για την Ιταλία τελείωσε το ταξίδι των Αιγυπτίων νεαρών λαθρομεταναστών, που αναζητούσαν έναν καλύτερο τόπο για να ζήσουν. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι 93 Αιγύπτιοι λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από το Αμερικάνικο ερευνητικό σκάφος "Atlantis" στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν από το αλιευτικό που τους μετέφερε κι έπεσε σε θαλασσοταραχή. Οι λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι ανήλικοι, φιλοξενούνται προσωρινά στις αποθήκες του Λιμενικού Ταμείου, ενώ οι 7 από αυτούς φέρονται να είναι οι διακινητές, που είχαν αναλάβει να μεταφέρουν τους νεαρούς στην πλειοψηφία τους άντρες, στην Ιταλία με το αλιευτικό, έναντι του ποσού των 1.500 ευρώ για το καθένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.
Οι 2 από τους φερόμενους ως διακινητές είναι πατέρας και γιος, ιδιοκτήτες του αλιευτικού και οι υπόλοιποι 5 αποτελούσαν το πλήρωμά του. Το αλιευτικό έπεσε σε θαλασσοταραχή αργά το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων και ειδοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης καθώς έπλεε ακυβέρνητο. Ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία κι ένα Πλωτό Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από αέρος απογειώθηκαν ελικόπτερο Super Puma και C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο εντόπισε το αλιευτικό 33 ν.μ. νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Οι Αιγύπτιοι μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο ερευνητικό σκάφος το οποίο έδεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας στις 7.30 το πρωί του Σαββάτου. Τις επόμενες ώρες αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της Φρόντεξ που θα αναλάβει την ταυτοποίηση των Αιγυπτίων.

Από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.