Νεκρος σε πυρκαγια ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς

livadas-giouli-thanatos-660Θρηνεί η οικογένεια του θεάτρου αφού όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο νεκρός 90χρονος από την φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα επί της οδού Κολοκοτρώνη στη Γλυφάδα, είναι ο γνωστός θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από αεροθερμο και ο ατυχος ανδρας δεν μπορεσε να μετακινηθει.
Η Σμαρούλα Γιούλη, πασίγνωστη ηθοποιός και σύζυγος του άτυχου θεατρικού συγγραφέα και επιχειρηματία βρέθηκε σε κατάσταση σοκ, ενώ έχει υποστεί αναπνευστικά προβλήματα, από την προσπάθεια της να βοηθήσει το σύζυγο της.
Αρχικά η γνωστή ηθοποιός αρνούνταν να εγκαταλείψει το σπίτι και τον νεκρό σύζυγο της, αλλά τελικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» προκειμένου να της παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Λιβαδάς

Ο Βαγγέλης Λιβαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρός μαγεύτηκε από τον κόσμο του θεάτρου. Η πρώτη του δουλειά ως παραγωγός ανέβηκε στο θέατρο το 1958, ενώ είχε στο ενεργητικό του πάνω από 360 παραγωγές.


Ίδρυσε το «Αμφιθέατρο» το 1975 μετατρέποντας το Θέατρο Καλουτά σε αμφιθέατρο , για τις ανάγκες των έργων και εκεί παρουσίασε τον «Ερωτόκριτο», του Κορνάρου, την «Οδύσσεια» κ.α. Στη συνέχεια και για πρώτη φορά την εποχή εκείνη ως θεατρικός παραγωγός ανέβασε στο Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με τρομερή επιτυχία.
Στη συνέχεια ανέβασε δεκάδες πολυδάπανες παραγωγές και ήταν από τους πρώτους έφερε στην Ελλάδα μεγάλα μιούζικαλ, όπως «Hello Dolly», «Μάγκες και κούκλες», «Grease».
Ανέβασε στα θέατρά του έργα σχεδόν όλων των Ελλήνων συγγραφέων όπως: Γρηγόρη Ξενόπουλο, Σπύρο Μελά, Δημήτρη Ψαθά, Γιώργο Ρούσσο, Νίκο Τσιφόρο, Κώστα Πρετεντέρη, Ηλία Λυμπερόπουλο, Κώστα Νικολαϊδη, Αλέκο Σακελλάριο Νίκο Φώσκολο, Παύλο Μάτεσι, Ασημάκη Γιαλαμά, Μέντη Μποστ, Κώστα Μουρσελά, Γιάννη Ξανθούλη, Λάκη Λαζόπουλο, Γιώργο Σκούρτη, Δημήτρη Ευθυμιάδη, Γιώργο Λαζαρίδη κ.α. Έχει τιμηθεί ιδιαίτερα από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων  για την πολύπλευρη πολυετή του προσφορά στο Ελληνικό Θέατρο.
Ο κατάλογος των σπουδαίων πρωταγωνιστών αλλά και των ηθοποιών που συνεργάστηκαν μαζί του ήταν ατελείωτος: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μίμης Φωτόπουλος, Δέσπω Διαμαντίδου , Σαπφώ Νοταρά, Δημήτρης Ποταμίτης, Βασίλης Διαμαντόπουλο, Θανάσης Βέγγο, Ντίνος Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκος Σταυρίδη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κλπ.
Σύντροφος της ζωής του υπήρξε η πασίγνωστη ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη, μέχρι τη στιγμή που τους χώρισαν οι φλόγες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.