Από την ΕΥΠ έμαθε ο Αβραμόπουλος για τον ύμνο της χούντας

xounta-tragoudia-eyp-sxoli-eyelpidwn-660Από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και όχι από την Σχολή Ευελπίδων πληροφορήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το επεισόδιο με τους νοσταλγούς της χούντας που τραγουδούσαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Οπως αποκαλύπτεται σήμερα από την εφημερίδα Εθνος, το μεσημέρι της Παρασκευής τον επισκέφθηκε αιφνιδίως στο σπίτι του ο διοικητής της ΕΥΠ  Κ. Μπίκας και αφού του κατέθεσε τις πληροφορίες που είχε, σήμανε συναγερμός στο Πεντάγωνο και άρχισαν να τρέχουν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ.

Ενδιαφέρον όμως έχει και το υπόλοιπο παρασκήνιο που αποκαλύπτει η εφημερίδα:

«Ο κ. Μπίκας είχε πρωτακούσει για τη δράση των «σταγονιδίων» στο στράτευμα ένα Μαγιάτικο βράδυ στην ταράτσα κεντρικού αθηναϊκού ξενοδοχείου ενώ ήταν παρέα με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τις συζύγους τους. Εκείνη τη βραδιά εισέβαλε ξαφνικά στην παρέα τους ο «Βελισάριος» που επί χρόνια παρακολουθούσε τα «σταγονίδια» στο στράτευμα. Και ήταν επίμονος ο μπαγάσας. Προσπαθούσε να τους πείσει ότι με βάση τα στοιχεία που είχε συλλέξει από το 1984 ως το 1987 εξακολουθούν να υπάρχουν εν ενεργεία «σταγονίδια» στο στράτευμα και μάλιστα σε θέσεις –κλειδιά. Στη αρχή η ομήγυρη έδειχνε μια δυσπιστία. Να όμως που λίγους μήνες μετά η ίδια η ζωή ήρθε να επιβεβαιώσει τον «Βελισάριο» κάνοντας τον Διοικητή της ΕΥΠ να τρέχει και να μην φτάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.