Επιστροφη στις νικες για τον ΑΟΚ με 2-0.Μειωσε τη διαφορα απο τον Μελιγαλα.

Πατησε κορυφη και η Σπερχογεια.
''Αγγλικο'' το πρωταθλημα με 6 ομαδες μεσα στον τιτλο!
Αναλυση του αγωνα και βαθμολογια.
Άλλη μια γεμάτη εμφάνιση από τον Α.Ο.Κ η οποία συνοδεύτηκε και από ουσία.
Καλό θέαμα, σοβαρότητα, δύναμη, πάθος, ευκαιρίες αλλά και γκολ, είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το πάζλ του σημερινού παιχνιδιού στο Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας από την πλευρά των γηπεδούχων.
Προκλητικότητα, καταστροφικό παιχνίδι, νεύρα, αντιποδόσφαιρο και καθόλου ουσία είναι τα αντίστοιχα από την πλευρά των φιλοξενούμενων.
Συνεχίζοντας το σερί των καλών εμφανίσεων (με παρένθεση το ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής), προσθέτοντας στοιχεία τα οποία τους στέρησαν την νίκη σε ανάλογα παιχνίδια του παρελθόντος, οι παίκτες του Α.Ο. Κυπαρισσίας πήραν μια καθαρή νίκη στην έδρα τους κόντρα στον κατώτερο όσο και προκλητικό Μεσσηνιακό Γ.Σ. Κάτι που επαναλαμβάνεται παύει να αποτελεί και σύμπτωση.
Για άλλο ένα παιχνίδι λοιπόν οι ποδοσφαιριστές του Παναγόπουλου έδειξαν τις προθέσεις τους από το 1ο λεπτό, όταν ο Κουρκουμέλης μπήκε από τα πλάγια και από θέση Τετ Α Τετ δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Τσουλάκο.
Στο 10ο λεπτό ο Μανδραπήλιας συνέχισε τον χορό των ευκαιριών με ένα αρκετά καλό σουτ αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 20ο λεπτό την σκυτάλη πήρε ο Σούπουλι, ο οποίος, από μια παράλληλη πάσα που δέχθηκε δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.
Το πρώτο γκολ ήρθε στο 30’ αλλά ο βοηθός ο οποίος, μαζί με το διαιτητή δεν θα λέγαμε ότι βρίσκονταν και στην καλή τους μέρα, σήκωσε την σημαία του και το γκολ ακυρώθηκε με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα καθώς υπήρχε και δεύτερος αντίπαλος στην γραμμή και καλυπτόταν ο σκόρερ.
Οι Τριφύλιοι παρότι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, δεν σταμάτησαν λεπτό να αναζητούν το γκολ με ορθόδοξο πάντα τρόπο και με όμορφο ποδόσφαιρο.
Έτσι στο 32’ κατάφεραν και πάλι να απειλήσουν όταν σε μια σέντρα του Λυδιώτη στο δεύτερο δοκάρι, ο Κιούτακ βρέθηκε μόνος με το τέρμα αλλά δεν κατάφερε ούτε και αυτός να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (λίγο μετά το 40’) και ενώ οι φιλοξενούμενοι περίμεναν την παύση του ποδοσφαιρικού τους εφιάλτη, ο Μαργαρώνης μπήκε από τα δεξιά και ενώ του έγινε πέναλτι, συνέχισε την προσπάθειά του και έσπασε την μπάλα με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει πριν γίνει απειλητικός κάποιος από τους επιθετικούς του Α.Ο.Κ.
Στην ανάπαυλα, ο Παναγόπουλος κάλεσε τους παίκτες του να δείξουν λίγη προσοχή στο τελείωμα των φάσεων και τους επέστησε την προσοχή σε ότι αφορά τις αντιδράσεις τους στην προκλητική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων. Τους είπε ότι αυτό το παιχνίδι μπορούν και πρέπει να το κερδίσουν για να κλείσουν τα στόματα αυτών που τους αμφισβητούν αλλά και για να τονωθεί το ηθικό τους ενόψει της συνέχειας στην κούρσα για την κορυφή.
Το επεισόδιο του δευτέρου ημιχρόνου είχε και πάλι έναν πρωταγωνιστή.
Ο Α.Ο.Κ και πάλι με μοναδική κατοχή μπάλας δεν απειλήθηκε καθόλου από τον μετριότατο Μεσσηνιακό.
1-0
Έτσι, όταν το χρονόμετρο έδειχνε το 60ο λεπτό, πάλι ο Λυδιώτης με μια όμορφη σέντρα βρήκε τον Κιούτακ ο οποίος , σε αντίθεση με την φάση του 32’, με μια εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο δοκάρι και μετά να πάει στην απέναντι γωνία του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
2-0 Το δεύτερο γκολ που σφράγισε την νίκη για τους γηπεδούχους ήρθε και πάλι από τον Κιούτακ. Είχε προηγηθεί η σέντρα του Σούπουλι, με τον τερματοφύλακα να μην απομακρύνει σωστά, δίνοντας την ευκαιρία στο άσσο του Α.Ο.Κ που κυνήγησε την φάση, με το στήθος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Οι παίκτες του Α.Ο.Κ μετά το 2-0, διαχειρίστηκαν πολύ καλά το παιχνίδι παίζοντας συντηρητικό ποδόσφαιρο διατηρώντας την κατοχή της μπάλας, θέλοντας να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Ωστόσο στο 80’ ο Μανδραπήλιας με ένα υπέροχο σουτ απείλησε και πάλι την αντίπαλη εστία χωρίς όμως να ευτυχήσει να βάλει το όνομά του στους σκόρερ.
Ο Μεσσηνιακός, αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών, παίζοντας ένα παιχνίδι που σε τίποτα δεν θύμιζε μια ομάδα που πέρυσι αγωνιζόταν σε μια ανώτερη κατηγορία, με πολλά νεύρα από τους παίκτες και τον προπονητή του και αρκετά προκλητική συμπεριφορά προς τους γηπεδούχους αλλά και προς τον κόσμο.
Αναλογιζόμενοι και τα περσινά έκτροπα, ελπίζουμε να μην άνοιξε κάποιου είδους βεντέτα ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι οι γηπεδούχοι δεν αντέδρασαν σε κανενός είδους πρόκληση αποφεύγοντας αψιμαχίες οι οποίες θα στοίχιζαν και κάποια κάρτα. Ποδοσφαιρικά, είναι χαρακτηριστικό να αναφέρουμε ότι μόλις στο 80’ κατάφερε να απειλήσει τους Κυπαρίσσιους μετά από ένα κουτό φάουλ του Μαργαρώνη.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Παναγόπουλου να πανηγυρίζουν μια αγχωτική νίκη όχι τόσο λόγω της εμφάνισής τους, αντιθέτως τα πήγαν περίφημα, όσο γιατί είχαν να αντιμετωπίσουν το ανορθόδοξο παιχνίδι του αντιπάλου τους.

Ενταση στα αποδυτηρια
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως μετά την λήξη του παιχνιδιού, πολιορκήθηκαν τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων καθώς οι παίκτες του Μεσσηνιακού συνέχισαν να είναι προκλητικοί απέναντι στον κόσμο που βρισκόταν στις κερκίδες ενώ δημιουργήθηκαν και κάποια μικροεπεισόδια.

Ο προπονητής του Α.Ο.Κ Π. Παναγόπουλος μας είπε για το παιχνίδι:
''Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Αποδώσαμε όμορφο ποδόσφαιρο για άλλη μια Κυριακή και πήραμε το αποτέλεσμα που αξίζαμε. Νομίζω ότι σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα και των υπολοίπων ομάδων, είναι ξεκάθαρο ότι τίποτα δεν έχει κριθεί για την πρωτιά της κατηγορίας και πως είμαστε μέσα στον στόχο μας." 
Για τον αντίπαλο και την συμπεριφορά των παικτών και του προπονητή του μας είπε: "Δεν είναι κλισέ που μου αρέσει να χρησιμοποιώ αλλά είναι η φιλοσοφία μου και θα το ξαναπώ, δεν ασχολούμαι με τον αντίπαλο πέραν της ποδοσφαιρικής τακτικής του, την οποία αναλύω στην προετοιμασία του κάθε αγώνα με τα παιδιά στις προπονήσεις και στα αποδυτήρια. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με μια έμπειρη ομάδα και πήραμε τρείς πολύτιμους βαθμούς." 
Για το γκολ που ακυρώθηκε: "Δεν ξέρω, από την θέση που ήμουν δεν είχα καλή εικόνα. Μου είπαν ότι υπήρχε και ένας αμυντικός στην γραμμή αλλά δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω. Άλλωστε εκ του αποτελέσματος δεν έχει σημασία πλέον". 
Τέλος για το αν θα στοιχήσει η απώλεια βαθμών από τον Εθνικό μας απάντησε: "Αν γνωρίζαμε από την αρχή σε ποια παιχνίδια θα κερδίσουμε τότε θα ξέραμε και τον πρωταθλητή. Την προηγούμενη Κυριακή με προβλημάτισε η εικόνα της ομάδας και όχι τόσο το αποτέλεσμα. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα κάνουμε ταμείο και τότε θα δούμε αν μας λείπουν βαθμοί και ποιές απώλειες θα έπρεπε να είχαμε αποφύγει. Ωστόσο αυτό το παιχνίδι είναι παρελθόν και το έχουμε αφήσει όλοι πίσω μας."
Για τον Α.Ο.Κ αγωνίστηκαν: Παππάς, Κουρκουμέλης, Μαργαρώνης 70’, Μπεγλεκτσής, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Σούπουλι 75’, Mitrov 85’, Παναγιωτακόπουλος, Μανδραπήλιας, Κιούτακ. Αλλαγές:Alban Greca 70’, Σιγέρης 75’, Σταματογιαννόπουλος 85’

                                                             H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.