Σανί Κυπαρισσίας: Όργωσαν μέχρι και δασικό μονοπάτι

Πατήστε για Μεγέθυνση
Μέχρι και δασικό μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία, στο Σανί Κυπαρισσίας, όργωσαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα! Αυτό, βέβαια, δεν είναι το μοναδικό που συνέβη και συμβαίνει, τα τελευταία χρόνια, στην περιοχή, με την περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Μάλιστα, στο φύλλο της Τρίτης 15 Νοεμβρίου είχαμε σχετικό και καυστικό σχόλιο στο «Θ» για όσα τελευταία συνέβησαν στο Σανί και μας κατήγγειλε εκπρόσωπος τουριστικής μονάδας στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, σημειώναμε: «Οικολογική καταστροφή διαρκείας συντελείται στον Κυπαρισσιακό κόλπο και συγκεκριμένα στο Σανί Κυπαρισσίας, τα τελευταία χρόνια και, δυστυχώς, Αρχές και υπηρεσίες σιωπούν “ένοχα”. Πριν από δύο χρόνια περίπου, με την ανοχή (αν όχι και την παρότρυνση - συγκατάθεση) του Δήμου Κυπαρισσίας, στην παραλία του Σανί διανοίχθηκε “παράνομα” δρόμος, ο οποίος συνεχώς συντηρείται, καταστρέφοντας τις αμμοθίνες και όλη τη φυσική βλάστηση και ομορφιά, χωρίς καμία άδεια και καμία έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές (Λιμενικό, Κτηματική Υπηρεσία, Δασαρχείο). Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη παραλία είναι μία από τις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, ενώ αυτή είναι εντός των ορίων του Προγράμματος Natura! Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, όπως μας κατήγγειλε εκπρόσωπος τουριστικής μονάδας στην περιοχή, σαν να μην έφτανε η αλλοίωση και η καταστροφή που ήδη έχει υποστεί το περιβάλλον, έφτασαν στο σημείο να οργώσουν μέχρι και δασικό μονοπάτι που οδηγεί στην ακτή! Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς προκαλούν θλίψη και οργή. Οργωμένο μονοπάτι, επεμβάσεις με μηχανήματα για διάνοιξη δρόμου στην παραλία, πλαστικά καλλιεργειών διασκορπισμένα, λόφοι από καμένα πλαστικά καλλιεργειών. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και τα ερωτήματα που τίθενται αμείλικτα: Οι τοπικές Αρχές και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες τι κάνουν απέναντι σε αυτό το έγκλημα διαρκείας στο Σανί Κυπαρισσίας; Γιατί δεν αντιδρούν;».
Τρεις εβδομάδες μετά το σχόλιό μας, με το οποίο αναδείξαμε την περιβαλλοντική και οικολογική διάσταση και έκταση του προβλήματος, οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και οι τοπικές Αρχές δε φαίνεται να «συγκινούνται» και ουσιαστικά δεν έχουν, μέχρι στιγμής, δείξει κάποιο ενδιαφέρον για όσα θλιβερά σε βάρος του περιβάλλοντος συμβαίνουν στο Σανί. Όπως είπε στο «Θ» εκπρόσωπος τουριστικής μονάδας στην περιοχή, στις 7 Νοεμβρίου κατέθεσε σχετική αναφορά στο Δασαρχείο, την Κτηματική Υπηρεσία, το Λιμενικό και την Περιφέρεια, αλλά μέχρι χθες μόνο κλιμάκιο του Δασαρχείου είχε επισκεφθεί την περιοχή για αυτοψία, και πέραν αυτού ουδέν! Ούτε καν έχουν απαντήσει οι αρμόδιοι στη σχετική αναφορά που τους έχει κατατεθεί!
Τι, άραγε, συμβαίνει; Γιατί όλοι σιωπούν;

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.