Kyparissia-News.Blog:"Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα"

Δυστυχώς το "διαίρει και βασίλευε" είναι μια πρακτική που ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν οι πολιτικοί άρχοντες τις χώρας όχι άμεσα φυσικά αλλά μέσω διαρροών και άλλων πληροφοριών που τεχνηέντως διοχέτευαν στην κοινή γνώμη, μέσω "πρόθυμων" μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έτσι λοιπόν, έστρεψαν εναντίων των δημοσίων υπαλλήλων όλους τους πολίτες που πορεύονται εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, διαρρέοντας ότι τάχα αμείβονται πλουσιοπάροχα. Παρουσίασαν όπως είναι φυσικό τους μισθούς μιας μερίδας ανθρώπων οι οποίοι προφανώς και αμείβονταν πολύ καλά, έως υπερβολικά καλά και σε συνδυασμό με τα επώδυνα μέτρα πόνταραν στην αρνητική ψυχολογία των πολιτών και πέτυχαν την απόλυτη απαξίωση και στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, τους οποίους σημειωτέων, οι ίδιοι πολιτικοί διόρισαν.
Σε αυτή την πρακτική θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι δεν είμαστε με αυτούς που έχουν διοριστεί κάπου και ποτέ δεν υπηρέτησαν στην θέση τους. Που αντί αυτών χτυπούσαν την κάρτα τους κάποιοι συνάδελφοί τους με την ανοχή των προϊσταμένων τους κλπ.
Όμως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε αυτούς που πραγματικά εργάζονται αρκετά και πέραν του ωραρίου τους μόνο και μόνο επειδή έχουν το "θράσος" να πληρώνονται τις υπερωρίες τους.
Αγαπητοί μας αναγνώστες ένα από τα δικά μας μότο είναι :
"Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα να περιμένεις και την φωτιά στο δικό σου σπίτι".
Εφόσον λοιπόν πέτυχαν η φράση "καλά να πάθουν οι τεμπέληδες και οι χαραμοφάηδες του δημοσίου", να βγαίνει από τα χείλη των μισών Ελλήνων, τώρα ήρθαν να ισοπεδώσουν τα εργασιακά δικαιώματα ολόκληρου του πληθυσμού.
Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας αλλά και των επιταγών των δανειστών μας, έρχονται να αφαιρέσουν δύο ακόμα μισθούς από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αυτή τη φορά από τα νοικοκυριά που αμείβονται από τον ιδιωτικό τομέα. Λέμε ακόμα διότι με την μείωση του αφορολογήτου, την εξάλειψη των φοροαπαλλαγών αλλά και την παγιοποίηση όλων των έκτακτων εισφορών , τουλάχιστον ένας επιπλέον μισθός έκανε φτερά από το πορτοφόλι όλων μας.
Για υπερωρίες και άλλες έξτρα αμοιβές ούτε λόγος φυσικά.
Ίσως αυτή τη φορά να μας δείξουν τα Bonus κάποιων "golden boys" για να μας πείσουν ότι και στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί είναι αρκετά υψηλοί και δικαίως οι παροχή επιπλέων δύο μισθών θεωρείται υπερβολή. Ίσως αυτή η παροχή να παρουσιαστεί και ως τροχοπέδη στην προσπάθεια για ανάπτυξη μέσω επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτή είναι μια γρήγορη προσέγγιση- απάντηση του πρωτοσέλιδου που δημοσιεύει η "Real News" και εδώ είμαστε να ακούσουμε την δική σας άποψη.
Απάντηση όχι φυσικά στην εφημερίδα.
Απάντηση σε αυτούς που παράγουν την είδηση, στους εκάστοτε κυβερνώντες.
Ας ελπίσουμε ότι το βιοτικό μας επίπεδο θα βρει μια "μεγάλη ευθεία" να συνεχίσει την πορεία του καθώς ο κατήφορος στον οποίο πορεύεται μας, οδηγεί σε άγνωστες ατραπούς, με συνέπειες για την καθημερινότητα αλλά και την ίδια μας την ζωή, τόσο, απρόβλεπτες, όσο και αρνητικές.
Το "Kyparissia-News Blog", στους δεκαπέντε μήνες παρουσίας του στο διαδίκτυο έχει αποδείξει ότι έχει άποψη, τοποθέτηση και εκτός από τους αναγνώστες του, που δείχνουν την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους με την συνεχόμενη αύξηση της παρουσίας τους σε αυτόν τον ιστότοπο, δεν έχει να δώσει λόγο πουθενά και σε κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.