Πτώση της ΝΔ, σταθερά πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 11% σε νέα δημοσκόπηση

Πτώση των ποσοστών της ΝΔ και σταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση εμφανίζεται στην δημοσκόπηση της VPRC για τα Επίκαιρα. Συμφωνα με την έρευνα η ΝΔ συγκεντρώνει 27,5%, και δεύτερο κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ με 16%. Αναλυτικά από την έρευνα προκύπτει ότι:
Η ΝΔ προηγείται σταθερά με μεγάλη διαφορά, αλλά παρουσιάζει πτώση κατά 3%, αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας για την στάση της στη Δανειακή Συμβαση.
Το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται στην πέμπτη θέση των προτιμήσεων, με ποσοστό 11%.
Μεγάλη πτώση του ΛΑΟΣ που φτάνει το 4,5%
Σταθερη άνοδο της Αριστεράς.
Πιο αναλυτικά:
Στα πρώτα συμπεράσματα είναι πως η Νέα Δημοκρατία, προηγείται μεν με μεγάλη διαφορά, ωστόσο παρουσιάζει και αυτή μία πτώση
της τάξεως του 3%, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, αποτέλεσμα της λαϊκής δυσαρέσκειας σχετικά με την στάση του κόμματος στην νέα Δανειακή Σύμβαση.
Η πτώση του ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά είναι γεγονός, ωστόσο έχει σταθεροποιηθεί στο 11%.
Η Δημοκρατική Αριστερά, με τη σειρά της, απορροφά το μετριοπαθές εκσυγχρονιστικό κεντροαριστερό κομμάτι του παλαιού ΠΑΣΟΚ κι όσο δεν προκύπτει αλλαγή της κατάστασης στο ΠΑΣΟΚ τόσο σταθεροποιεί ένα εκλογικό ακροατήριο όχι συνεκτικό ιδεολογικά και κοινωνικά, ικανό, ωστόσο, αυτή τη στιγμή να τη φέρει ακόμα και στη δεύτερη θέση των εκλογικών προτιμήσεων.
Μεγάλη πτώση βλέπει και ο ΛΑΟΣ στα ποσοστά του, τα οποία έχουν φτάσει στο 3,5%, ενώ στις αρχές του μήνα βρισκόταν στο 4,5%, χωρίς να απέχει και πολύ από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που είναι το 3%.
Μεγάλα ποσοστά έχει στο σύνολο η Αριστερά, με το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ,και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, να ξεπερνά το 30%, ενώ δημοσκοπική ανάκαμψη βλέπουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, που έχουν 3,5%.
Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη που έχει ένα ποσοστό του 2%, βρίσκεται εκτός Βουλής σύμφωνα με την δημοσκόπηση.
Σταθερά είναι και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής που πλέον φλερτάρει στις περισσότερες δημοσκοπήσεις με το όριο του 3%.
Τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας για τον Ιανουάριο ήταν:
NΔ 30,5%,
ΔΗΜ.ΑΡ 13%,
ΚΚΕ 12,5%,
ΣΥΡΙΖΑ 12,5%,
ΠΑΣΟΚ 12%,
ΛΑΟΣ 6%,
Οικολόγοι Πράσινοι 3%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.