Δραχμή: Τίτλοι τέλους στις 28 Φεβρουαρίου.

Τέλος μια μεγάλης και για πολλούς., αλησμόνητης εποχής, θα σημάνει με το τέλος του μήνα που διανύουμε. Η δραχμή που οι όλοι γνωρίσαμε και αρκετοί αναπολούν, θα αποτελεί και τυπικά παρελθόν για την Ελλάδα καθώς 28/02/2012 συμπληρώνονται δέκα ακριβώς χρόνια από τότε που το Ευρώ είναι το μοναδικό νόμισμα συναλλαγών στην χώρα.
Η κυκλοφορία του ενιαίου νομίσματος είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2002 και για τους δύο πρώτους μήνες κυκλοφορούσε ταυτόχρονα και η δραχμούλα για να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση στο νέο νόμισμα. Αν και η μετάβαση αυτή, ποτέ δεν έγινε ομαλά, έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε με την δραχμή να μπαίνει οριστικά στο χρονοντούλαπο της νομισματικής ιστορίας μας.
Οι πολίτες που διαθέτουν χαρτονομίσματα δραχμών, όσο και αν τους πονάει αυτό, θα πρέπει να την αποχωριστούν απευθυνόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος για την αντικατάστασή τους με Ευρώ. Διαφορετικά θα βρεθούν στην «δυσάρεστη» θέση, 01/03/2012 να έχουν πλέον όχι νομίσματα αλλά «χαρτιά» χωρίς την παραμικρή αξία.
Ήδη στα υποκαταστήματα της ΤτΕ αλλά και στο κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα, σπεύδουν αρκετοί συμπολίτες μας για να εξαργυρώσουν κάποιες «ξεχασμένες» χιλιάδες δραχμών.
Ελπίζουμε ότι όσοι πολίτες έχουν στην κατοχή τους χαρτονομίσματα δραχμών δεν θα τα κρατήσουν με την ελπίδα επιστροφής σε αυτή καθώς θα είναι ένα μεγάλο λάθος και μια μεγάλη απώλεια χρημάτων, κάτι που αυτές τις μέρες δεν έχουμε την πολυτέλεια να συμβεί. Ακόμα και αν γινόταν αυτό, (επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα) τότε αυτονόητο είναι ότι θα κόβονταν νέα χαρτονομίσματα.
Σε ότι αφορά τα κέρματα να θυμίσουμε ότι η προθεσμία ανταλλαγής τους έχει παρέλθει προ πολλού καθώς το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί ήταν τα δύο χρόνια που σημαίνει ότι η προθεσμία έληξε στο τέλος του 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.