Μυτιληναίος: «Η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο για τις βιομηχανίες»

«Μία επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο....'Ομως θα επέστρεφε την χώρα 50 χρόνια πίσω.Κι εγώ είμαι πρώτα Έλληνας και μετά επιχειρηματίας».Την δήλωση αυτή έκανε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.
Στην συνέντευξη του ο επιιχειρηματίας υποστήριξε πως το κέρδος θα ήταν μεγάλο για την Ελλάδα,
εάν επέστρεφε στην δραχμή επειδή λόγω ισοτιμίας θα είχαμε αυξημένα έσοδα από τις εξαγωγές.
Η δήλωσή του αυτή, έχει κάνει τον γύρο των μεγάλων μέσων ενημέρωσης, και χαρακτηριστικό είναι πως την έχουν αναπαράγάγει η «Washington Post», αλλά και το «Businessweek».
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του πρακτορείου αν ο ίδιος επιθυμεί η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή, απάντησε: «Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο, γιατί θα λειτουργούσαμε με κόστη σε δραχμές και θα είχαμε έσοδα από εξαγωγές σε ευρώ ή δολάρια»,και προσθέτει:
«Αλλά, ως Έλληνας, δεν θέλω να δω τη χώρα να επιστρέφει εκεί που ήταν 50 χρόνια πριν, δεν θέλω να δω την κοινωνική αναταραχή, που θα ακολουθήσει την επιστροφή στη δραχμή. Συνεπώς, πρώτα είμαι Έλληνας και μετά επιχειρηματίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.