Ψήφισε η Βουλή το νέο Μνημόνιο και το PSI - Οι διαρροές αλλάζουν τον κοινοβουλευτικό χάρτη - "Τρίτο κόμμα" οι διαγραμμένοι

- Απόντες Χ. Καστανίδης και Μανώλης Κεφαλογιάννης
- Ένταση στη Βουλή κατά την συζήτηση του μνημονίου
- Αποχώρησε ο ΛΑΟΣ από την ψηφοφορία - Ψήφισαν ναι Βορίδης και Γεωργιάδης
Με δεκάδες διαρροές από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI υπερψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, με 199 ναι.
Από τις 14:30 συνεδριασε με κατεπείγουσες διαδικασίες σε έντονο κλίμα, η ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συζητήσει και με σκοπό να υπερψηφίσει με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία το νέο οικονομικό πρόγραμμα, που θα συνοδεύσει τη καινούργια δανειακή σύμβαση, η οποία είναι απόρροια της επερχόμενης ρύθμισης των ελληνικών χρεών με τους ανά τον κόσμο ιδιώτες επενδυτές.
Η ολομέλεια θα κληθεί να ψηφίσει τρία άρθρα: Το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς να εξειδικεύονται τα μέτρα, τα οποία θα εμπεριέχονται στον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος πρέπει να έλθει στην Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.