Βενιζέλος, Παπουτσής, Ραγκούσης και Τζουμάκας σε αγώνα δρόμου για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ


Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Το επιτελείο του Υπουργού Οικονομικών επιδίδιδεται τα τελευταία 24ωρα σε αγώνα δρόμου ταχυτητας προκειμένου να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερερες υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητας του ώστε να αποκλεισθούν τα περιθώρια και μιας τρίτης υποψηφιότητας, πέραν εκείνης του Χρήστου Παπουτσή. Στενοί συνεργάτες του αισιοδοξούν ότι μπορεί και να ξεπεράσουν τις 200 υπογραφές από τα περίπου 370 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων θα είναι 70-80 βουλευτές σίγουρα, όταν για την ανακήρυξη μιας υποψηφιότητας απαιτούνται περίπου 90-95 υπογραφές από μέλη του Ε.Σ.

Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προκάλεσε έκπληξη όσον αφορα το χρόνο καθώς ήταν η πρώτη όταν όλοι περίμεναν του Ε. Βενιζέλου, και εκνευρισμό στους εσωκομματικούς αντιπάλους. Κινείται με μεθοδικότητα στο παρασκήνιο και θεωρείται βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται για την επίσημη ανάδειξη τς υποψηφιότητας του. Η δύναμη
δεν είναι τόσο μεταξύ των βουλευτών, αλλά κυρίως στην κομματική και εκλογική βάση. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η υποψηφιότητα του είναι σε συνεννόηση με τον Ε. Βενιζέλο, σε μια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ συνολικά να συγκρατήσει τις διαρροές προς τα δεξιά και τα αριστερα του. Αλλά και για να ενισχύσει την υποψηφιότητα ως βουλευτής στην Α΄ Αθηνών.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Η υποψηφιότητα του είναι πολύ πιθανή, σε μια προσπάθεια να εκφράσει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Στις κατ΄ιδίαν συνομιλίες του αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο ίδιος θα το ήθελε πολύ, αλλά... Το βέβαιο είναι ότι μέσα στις προσεχείς μέρες θα κάνει μια σημαντική παρεμβαση που θα αποσαφηνίζει την τελική του σταση σε σχέση με τα εσωκομματικά δρώμενα και το μελλον του.

ΣΤ. ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ

Μεσω της ιστοσελίδας real.gr επισημοποίησε με μακροσκελή δήλωση του την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος λέγοντας ότι με την υποψηφιότητα του επιδιώκει να διαμορφώσει μια νέα ηγεσία με συλλογικότητα. Οι περισσότεροι τον χαρακτηρίζουν «τρελό του χωριού» και θεωρούν απίθανο να συγεντρωσει τις υπογραφές που απαιτούνται για να είναι υποψήφιος. Το βέβαιο είναι ότι χαλά τη σούπα όσων δεν θέλουν να ακούγονται τα κακώς κείμενα του κόμματος, ιδίως στο ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.