Η δημοσκοπηση του Kyparissia News Blog: Στροφη στο γαλαζιο μεχρι το βαθυ μπλε η Τριφυλια.Δεν υπαρχει αυτοδυναμια.

Πρωτο κομμα οι ''Ανεξαρτητοι Ελληνες''.
Μετα απο 2 εβδομαδες που διηρκησε η δημοσκοπηση του Kyparissia News Blog και σε δειγμα 156 ατομων που ψηφισαν μοναδικα, η Τριφυλια και η Μεσσηνια δειχνουν μεταστροφη σε δυναμεις που εκφραζουν κεντροδεξια εως εθνικοπατριωτικα κομματα με πιο διαλλακτικες ή ακραιες θεσεις.
Αξιο αναφορας βεβαια για τα δεδομενα της δημοσκοπησης το οποιο θα βοηθησει για την αναλυση των χαμηλων ποσοστων της Αριστερας σε σχεση με τις πανελληνιες δημοσκοπησεις,ειναι οτι το δημοσκοπικο σωμα αφορα τη Μεσσηνια η οποια παραδοσιακα δεν στηριζει με ιδιαιτερη θερμη κομματα του αριστερου χωρου.Αρα απολυτα λογικη κρινεται η συσπειρωση σε δεξιες ή ακροδεξιες δυναμεις.
Απολυτα αναλογο αλλα ακομη πιο αυστηρο το ποσοστο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το οποιο εμφανιζεται να εχει πλεον τη δυναμικη του καθηλωμενη γυρω απο τα ποσοστα που εχουμε δει σημερα απο αλλες δημοσκοπησεις ενω για τη Μεσσηνια-Τριφυλια δειχνει να μικραινει επικινδυνα.
Σοβαρο προβλημα εμφανιζεται να εχει η Νεα Δημοκρατια σε μια περιοχη που ανεκαθεν ειχε υψηλοτατα ποσοστα και μαλλον πληρωνει την υπερψηφιση του Μνημονιου και τη συμμετοχη στη κυβερνηση Παπαδημου,οσο και τη προοπτικη μελλοντικης συνεργασιας ξανα με το ΠΑΣΟΚ,κατι που αναστατωνει και βρισκει αντιθετη στην ιδεα,τη βαση του λα'ι'κου κομματος που δε θελει να δει τον Ε.Βενιζελο αντιπροεδρο κυβερνησεως ξανα.
Τη μεγαλυτερη δυναμικη εμφανιζει το νεοσυστατο κομμα του Π.Καμμενου,οι ''Ανεξαρτητοι Ελληνες'' που συγκεντρωνουν ποσοστο 26%.
Η Δημοκρατικη Συμμαχια μπαινει στο κοινοβουλιο συμφωνα με τους Τριφυλιους με ποσοστο 8%.
Εντυπωσιακα ποσοστα συγκεντρωνει η Χρυση Αυγη με 16% που οι Τριφυλιοι ευκολα τη θελουν στη Βουλη.
Σημαντικη παραμετρος ειναι το ενδιαφερον ποσοστο 11%  των αναποφασιστων ή απογοητευμενων ψηφοφορων απο το πολιτικο συστημα που δειχνουν να μην εμπιστευονται κανενα κομμα.
Ετσι λοιπον πιο συγκεκριμενα εχουμε το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρωνει μολις το 6% ενω η ΝΔ φτανει το 14%,το Κ.Κ.Ε. 1%,ο ΛΑ.Ο.Σ. 0%,ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 7% ενω η ΔΗΜ.ΑΡ. 3%.
Η ΔΗ.ΣΥ. συγκεντρωνει 8%,οι ΑΝΕΞ.ΕΛ. 26% και οι Οικολογοι Πρασινοι 1%.
Το Αρμα Πολιτων 0% και η Χρυση Αυγη 16%,ενω οπως προαναφεραμε οι αναποφασιστοι-απογοητευμενοι βρισκονται στο 11%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.