Ψάχνουν "παράκαμψη" για 1,5 εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να παραδοθεί φέτος το Παραδείσια - Τσακώνα

Να δοθεί οπωσδήποτε ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, και το Παραδείσια - Τσακώνα με την παράκαμψη ένα μήνα αργότερα: Αυτός είναι ο στόχος κι η αγωνία του υπουργείου Υποδομών, και το τόνισε για μια ακόμα φορά ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης, που επιθεώρησε χθες τα έργα κι έφτασε έως την Καλαμάτα για θέματα του περιφερειακού της πόλης.
Αγωνία όμως υπάρχει και για το αν το Συμβούλιο Δημοσίων Εργων εγκρίνει την Παρασκευή τη δαπάνη του 1,5 εκ. ευρώ που απαιτείται για την παράκαμψη της μεγάλης γέφυρας στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα.
 Η παράκαμψη είναι προσωρινό έργο και κανείς δεν γνωρίζει αν είναι εφικτό να διατεθούν τόσα πολλά χρήματα για λίγους μήνες. Αν το Συμβούλιο δεν εγκρίνει τη δαπάνη, το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα δεν θα παραδοθεί τον Ιούνιο, αλλά το 2013 όταν ολοκληρωθεί και το έργο της μεγάλης γέφυρας.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΝΕΣΗ
«Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου παραδίδεται ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία από τον κόμβο της Αλλαγής έως τον κόμβο Σπερχογείας - Θουρίας στο "Πράκτικερ"», επεσήμανε στην "Ε" ο κ. Καρνέσης και σημείωσε: «Αν όμως δε δοθεί και το Παραδείσια - Τσακώνα, τότε δεν έχει νόημα ο δρόμος που θα δοθεί στη Μεσσηνία. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να ταλαιπωρείται ο κόσμος στις στροφές της Τσακώνας. Το κρίσιμο είναι η παράκαμψη (στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, όπου θα φτιαχτεί η μεταλλική τοξωτή γέφυρα). Τέλη Ιουνίου είναι η προθεσμία που έχουμε δώσει για το Παραδείσια - Τσακώνα». Ο διευθυντής του υπουργείου μάς ενημέρωσε ότι μεθαύριο Παρασκευή περνάει από το Συμβούλιο Δημοσίων Εργων του υπουργείου η παράκαμψη από τεχνικής και οικονομικής άποψης, και απάντησε σε σχετικό ερώτημά μας: «Για τα χρήματα, το 1,5 εκ. ευρώ που απαιτείται, δεν υπάρχει φόβος. Δεν είναι πολλά μπρος στα 120 εκ. ευρώ για όλο το έργο. Θέλει 2 μήνες η παράκαμψη και έχουμε αυτό το διάστημα έως το τέλος Ιουνίου. Είναι λιγότερο από 500 μέτρα η παράκαμψη. Μετά την παράδοση του δρόμου στη Μεσσηνία η πίεση θα είναι μεγάλη για να δοθεί και το Παραδείσια - Τσακώνα». Και εξήγησε ότι «ο δρόμος θα δοθεί με παράκαμψη επειδή η μεταλλική τοξωτή γέφυρα έχει δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.