Τι γινεται με τον δρομο Πλατανια - Φιγαλεια; Αποκομμενη βορειοδυτικα η Τριφυλια.Πληγμα για τον τουρισμο.

Με εκρηκτικα η διανοιξη του δρομου.


Σοβαρα παραπονα εκφραζουν εδω και μεγαλο χρονικο διαστημα οι κατοικοι της ορεινης Τριφυλιας.
Πιο συγκεκριμενα οι κατοικοι των Πλατανιων εχουν χασει την προσβαση λογω κατολισθησης στον δρομο προς Φιγαλεια
-και βεβαια οχι μονο αυτοι αφου μιλαμε για μεγαλο αριθμων διερχομενων επισκεπτων οι οποιο με προορισμο το Ναο του Επικουρειου Απολλωνα συνδυαζαν την περιηγηση τους
(απο ή και προς) και με μια επισκεψη στο ομορφο χωριο των Πλατανιων με σκοπο να απολαυσουν τοπικα προ'ι'οντα,μεζεδες στα ταβερνακια αλλα και τους γνωστους  καταρρακτες.
Λιγες ημερες μετα την κατολισθηση
η οποια εκλεισε το οδικο δικτυο,μηχανηματα της Περιφερειας στην οποια υπαγεται ο δρομος επιχειρησαν να αποκαταστησουν τη κυκλοφορια.
Για τεχνικες δυσκολιες τα εργα διανοιξης σταματησαν πριν καν αρχισουν.
Ενα σοβαρο πληγμα για τον τουρισμο της περιοχης σε μια δυσκολη περιοδο που ταλαιπωρει και τους κατοικους αλλα και τους επισκεπτες που εχουν ορμητηριο την ευρυτερη Τριφυλια.
Σε δηλωση του στον Τυπο ο αντιπεριφερειαρχης κ.Αλευρας,ανεφερε πως το προβλημα ηταν πιο σοβαρο απο οτι αρχικα ειχε εκτιμηθει και πως για να αντιμετωπιστει το προβλημα απαιτειται χρηση εκρηκτικων για τα οποια ηδη αναμενεται εγκριση απο την Αστυνομια,ενω τονισε πως θα δοθει σημαντικη βαρυτητα στο να αποκατασταθει πληρως το θεμα και να μην υπαρξουν στο μελλον αλλες κατολισθησεις και νεες εμπλοκες.
Λιγος χρονος εμεινε ωστε να περισωσουν οτι προλαβαινουν απο τον τουρισμο αλλα και παγια να διευκολυνουν τη ζωη των μονιμων κατοικων για τις μετακινησεις στην εγγυς περιοχη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.