Στη μέση του καλοκαιριού θα καθαρίσουν τους δρόμους στη Μεσσηνια

Με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων της Μεσσηνίας και της Αναπτυξιακής, καθυστερημένα, μέσα στο κατακαλόκαιρο, πρόκειται να καθαριστεί το βασικό οδικό δίκτυο του νομού και να απομακρυνθούν τα νεκρά ζώα από τους δρόμους.
Το κόστος της δράσης υπολογίζεται στα 98.000 ευρώ, από τα οποία τα 50.000 ευρώ θα βάλει η Περιφέρεια και τα υπόλοιπα 48.000 οι δήμοι (από 10.000 ευρώ Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου - Νέστορος, Τριφυλίας και από 4.000 Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας).
Την προγραμματική σύμβαση αναμένεται
να εγκρίνει στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στους εθνικούς δρόμους:
Τσακώνα - Καλαμάτα (7 χιλιόμετρα), Τσακώνα - Καλό Νερό (15 χλμ.), Κυπαρισσία - Πύλος - Μεθώνη (37χλμ.),
Ασπρόχωμα - Πύλος (18χλμ.), Καλαμάτα - Σπάρτη (18χλμ.) και σε τμήματα των επαρχιακών δρόμων Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Άγιος Νίκων, Θουρία - Μικρομάνη - Τρίοδος - Στέρνα - Μηλιώτη - Χανάκια - Μεταμόρφωση, Μεσσήνη - Μελιγαλάς - Επικούριος Απόλλωνας, Ριζόμυλος - Πεταλίδι - Κορώνη, Πετρίτσι - Βλαχόπουλο - Μανιάκι, Μεθώνη - Φοινικούντα - Ακριτοχώρι - Υάμεια - Χαρακοπιό, Γαργαλιάνοι - Μαραθούπολη, Φιλιατρά - Μαραθούπολη, Φιλιατρά - Αγρίλι - εθνική οδός Κυπαρισσία - Πύλος, Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη - Νεοχώρι Μελιγαλά - Μερόπη.


''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.