Alpha Bank: Αβάσιμες και αστήρικτες οι εκτιμήσεις της S&P

Για αβάσιμες και αστήρικτες εκτιμήσεις και αναλύσεις, αναφορικά με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012, κάνει λόγο στο Εβδομαδιαίο Δελτίο της η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank.
Αναφερόμενοι στην πρόσφατη υποβάθμιση από την S&P του outlook της ελληνικής πιστοληπτικής αξιολόγησης -όταν ο οίκος προειδοποίησε για υποβάθμιση στο ενδεχόμενο αρνητικών αποκλίσεων από τους στόχους που έχουν τεθεί για το έλλειμμα του 2012 και αν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις δεν καλυφθούν με επιπλέον κεφάλαια ή άλλη διευκόλυνση από την Τρόικα- οι αναλυτές της Alpha αναρωτιούνται… «από πού προέκυψαν όλα αυτά». 
Όπως σημειώνουν,
«η εκτέλεση του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης (ΓΚ) στο 1ο 6μηνο του 2012 ήταν πολύ ικανοποιητική, αφού εκτιμάται ότι το πρωτογενές έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης σε ενοποιημένη βάση περιορίστηκε σημαντικά στα €1,07 δις στο 1ο 6μηνο του 2012, από € 4,6 δις στο 1ο 6μηνο’11. 
Ήταν δηλαδή μειωμένο στο 1ο 6μηνο’12 κατά € 3,53 δις έναντι του 1ου 6μηνου’11.
Επίσης, το πρωτογενές έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης ήταν κατά € 3,0 δις χαμηλότερο από το 1ο 6μηνο’11 και κατά € 1,95 δις χαμηλότερο από τον στόχο που είχε τεθεί από την Τρόικα για το 1ο 6μηνο’12.
Αντίθετα με τις εκτιμήσεις της S&P, η ικανοποιητική εκτέλεση του Π2012 στο 1ο 6μηνο ’12 (η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες για τη χώρα και σε μια περίοδο μεγάλης πτώσης του ΑΕΠ), επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι, με την ομαλή υλοποίηση στο 2ο 6μηνο του 2012 των δημοσιονομικών μέτρων που έχουν ήδη θεσπιστεί και εφαρμόζονται, το πρωτογενές ισοζύγιο της ΓΚ θα είναι μηδενικό ή πλεονασματικό ήδη το 2012, έναντι του στόχου της Τρόικα για πρωτογενές έλλειμμα ΓΚ ύψους 2,05 δισ. ευρώ». 

Άντε να ακούσουμε και κάτι αισιόδοξο γι' αυτή τη χώρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.