Παίρνει σειρά και η Μεσσηνία στις ερευνες για κοιτασματα πετρελαιου

Ξεκίνησε πλέον και ουσιαστικά η διαδικασία για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις περιοχές Κατακόλου, δυτικού Πατραϊκού Κόλπου και Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), το έργο της αξιολόγησης των προσφορών που έχουν κατατεθεί αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 5 με 6 μήνες.
Από εκεί και πέρα, το επόμενο βήμα του ΥΠΕΚΑ για τη διερεύνηση των κοιτασμάτων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο περιλαμβάνει παραχωρήσεις χερσαίων περιοχών.
Μεταξύ αυτών η Μεσσηνία, μαζί με μια σειρά άλλες, όπως είναι κομμάτια
της Κρήτης, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, του Έβρου, των Σερρών, της Θεσσαλονίκης και των Γρεβενών.
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις για τα συνολικότερα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα της χώρας αναφέρονται στην ανακάλυψη τουλάχιστον τριών ή τεσσάρων «Πρίνων», που θα αποδώσουν σε βάθος 15- 20 ετών τουλάχιστον 350 - 500.000 βαρέλια, τα οποία θα αποφέρουν συνολικά έσοδα περί τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ και για το Δημόσιο περί τα 10- 15 δισεκατομμύρια ευρώ.


Α.Π.
''ΘΑΡΡΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.