Πονοκέφαλος Κόλλια για τους αντιδημάρχους


Πονοκέφαλο για το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια αποτελούν οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει για τις θέσεις των αντιδημάρχων στο δήμο, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι θα γίνει.
Ο δήμαρχος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει αλλαγές στο διοικητικό επιτελείο με τους 6 αντιδημάρχους που έχει σήμερα και αν θα τους αλλάξει όλους, κάποιους ή κανέναν. Πέρα από αυτό όμως θα πρέπει να αποφασίσει ποιοι από αυτούς θα είναι στις 4 πλέον έμμισθες θέσεις και ποιοι στις 2 άμισθες.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η μείωση δύο ειδικών συμβούλων, καθώς από τους 6 που έχει σήμερα θα πρέπει να κρατήσει 4.
Όσον αφορά τους αντιδημάρχους, το σίγουρο είναι ότι από κάποιους υπάρχουν βλέψεις για να καταλάβουν θέσεις στο διοικητικό σχήμα, όμως όπως
και οι ίδιοι ξέρουν καλά, όλα είναι απόφαση δημάρχου αν και δεν λείπουν οι πιέσεις προς αυτόν.
 Επιπλέον ο δήμαρχος, με βάση την κατανομή των αξιωμάτων που έκανε στο ξεκίνημα της θητείας του ορίζοντας στην ουσία τοπικούς αντιδημάρχους στους πρώην καποδιστριακούς δήμους στα πλαίσια μιας ισόρροπης κατανομής θέσεων, τώρα δεν μπορεί να κινηθεί έξω από αυτή την λογική. Έτσι αν γίνουν αλλαγές, αυτές θα πρέπει να τις αναμένουμε στα πρόσωπα από τις ίδιες δημοτικές ενότητες.
Το ζήτημα είναι αν θα κάνει αυτές τις αλλαγές -πιθανότατα σαρωτικές σε κάποιες περιπτώσεις- ή αν θα επιλέξει να προχωρήσει με το ίδιο σχήμα δεδομένων και των δυσκολιών που υπάρχουν στα οικονομικά και της κρισιμότητας της νέας χρονιάς -με την αυστηρή επιτήρηση των οικονομικών και την εκτέλεση του προϋπολογισμού από το υπουργείο, προκειμένου να μην υπάρξουν μεταβολές που θα προκαλέσουν προβλήματα.
 Ο ίδιος πάντως κρατά κλειστά τα χαρτιά του και πραγματικά κανείς δεν φαίνεται να ξέρει τι πραγματικά θα αποφασίσει, αφού και σε σχετικό μας ερώτημα ο ίδιος απάντησε ότι ακόμη δεν έχει πάρει καμία απόφαση. Πιθανότερο πάντως θεωρείται να μην έχουμε ραγδαίες αλλαγές, εκτός και αν υπάρξουν ανατροπές τις τελευταίες μέρες.


Κ.Μπούρας
''Ελευθερία''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.