Πτώση 40% στις τιμές,των φθινοπωρινών κηπευτικών θερμοκηπίου

Απολογισμό της χρονιάς που εφυγε κάνουν οι παραγωγοί,που καλλιεργούν κηπευτικά (κυρίως τομάτα και αγγούρι), ενώ αυτή την περίοδο ήδη έχουν ξεκινήσει τις νέες φυτεύσεις που θα συγκομίσουν την άνοιξη.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, οι τιμές τόσο στην τομάτα όσο και στο αγγούρι, κυμάνθηκαν σε
ποσοστό 40% χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, αφού
κατά μέσο όρο δεν ξεπέρασαν τα 25 λεπτά/κιλό.
Ειδικότερα την περίοδο που ολοκληρωνόταν η συγκομιδή (τέλη Νοεμβρίου) στο σύνολο της χώρας οι τιμές για την τομάτα θερμοκηπίου κυμαίνονται από 20 έως 40 λεπτά/κιλό, στο αγγούρι από 12 – 30 λεπτά/κιλό (20 λεπτά το ζευγάρι στα Φιλιατρά - 12 – 15 λεπτά/τεμάχιο στην Πρέβεζα), στις πιπεριές από 50 έως 65 λεπτά/κιλό ενώ για τις μελιτζάνες διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή.
Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Λυκουνός, παραγωγός από τα Φιλιατρά κάνει λόγο στον ΑγροΤύπο για την δύσκολη χρονιά που ολοκληρώθηκε ενώ παράλληλα προβαίνει σε εκτιμήσεις και για την νέα χρονιά οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι ενθαρυντικές. «Εμείς έχουμε ολοκληρώσει την συγκομιδή των θερμοκηπιακών κηπευτικών και τώρα ξεκινάμε την καλλιέργεια για τα προϊόντα που θα συγκομίσουμε την άνοιξη. Η προηγούμενη περίοδος δεν πήγε καθόλου καλά και πιστεύω ότι αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους καλλιέργειας θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί και η καλλιέργεια φέτος. Όταν για παράδειγμα στην καλλιέργεια αγγουριού μόνο για το φυτό χρειάζεται να δαπανήσεις 1.800 ευρώ το στρέμμα τότε μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο έχουν αυξηθεί τα κόστη. Εμείς θα ξεκινήσουμε την συγκομιδή σιγά – σιγά στις αρχές Μαρτίου»,αναφέρει ο κ. Λυκουνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.