Βολές εκ των έσω στο δήμαρχο και «μπάχαλο» στη συνεδρίαση…

Με το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια να δέχεται ευθείες βολές εκ των έσω για τη λειτουργία του Δήμου, τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες και την ανοργανωσιά και το απίστευτο «μπάχαλο» με τις αποσύρσεις θεμάτων, πριν καν ξεκινήσει η συζήτησή τους στην ημερήσια διάταξη, «σημαδεύτηκε» η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας!
Κατά τη διάρκειά της φάνηκε ξεκάθαρα και έγινε παγκοίνως αντιληπτό το αγεφύρωτο χάσμα
μεταξύ δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και του δημάρχου και συνεργατών του στη διοίκηση. Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης έδειξαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να κρύβουν τα προβλήματα και με την ένοχη σιωπή τους να ανέχονται συμπεριφορές, πρακτικές, νοοτροπίες και λογικές με τις οποίες διαφωνούν και αντιτίθενται, αλλά να λένε ευθέως, δημόσια και επίσημα, τις θέσεις και τις προτάσεις τους, μπας και αλλάξει κάτι στο Δήμο, που, όπως λένε, έχει βυθιστεί στο τέλμα και την ανυποληψία…
Ο δήμαρχος Τριφυλίας στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, προ ημερήσιας διάταξης, όπως άλλωστε το συνηθίζει, ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με το «λουκέτο» στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας, τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών και τη δημιουργία γραφείων ΚΕΦ στην Κυπαρισσία (από την προσεχή εβδομάδα θα λειτουργήσει), στους Γαργαλιάνους (που είναι έτοιμος ο χώρος) και στα Φιλιατρά (υπάρχει χώρος και θα εξοπλιστεί, με έξοδα που Δήμου), λέγοντας: «Αυτά (σ.σ. τα ΚΕΦ) δεν είναι λύση, ενδεχομένως να είναι λύση όταν ολοκληρωθεί το νέο TAXIS, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι λύση…».
Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, λέγοντας ότι, όπως πληροφορήθηκε, για τις ειδικότητες γιατρών που δεν υπάρχουν θα έρχεται μία φορά την εβδομάδα γιατρός από την Καλαμάτα, τονίζοντας ότι «στο βαθμό που αυτό είναι έτσι, είναι θετικό για το νοσοκομείο!».
Επίσης, ενημέρωσε ότι από την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ανά Δημοτική Ενότητα. Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, αναφέρθηκε στο «λουκέτο» στη ΔΟΥ, στο ενδεχόμενο κατάργησης του ΙΚΑ Κυπαρισσίας – θέμα που ανέδειξε το «Θ» - και στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μετά τη διοικητική και λειτουργική του ενοποίηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας. «Αυτό, με τους γιατρούς που θα έρχονται, είναι το τυράκι στη φάκα!» σχολίασε και τόνισε: «Το νοσοκομείο έχει σοβαρό κίνδυνο. Το Μάρτη έρχονται αλλαγές. Μακάρι να πέσω 100% έξω, αλλά θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Το νοσοκομείο υποβαθμίστηκε…».
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, είπε για τη ΔΟΥ πως οι κινητοποιήσεις έγιναν σε λάθος χρόνο και η Δημοτική Αρχή δεν αντέδρασε όταν και όπως έπρεπε. Για τους κινδύνους νέων «λουκέτων», παρατήρησε: «Πρέπει να προετοιμάσουμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας και μια σοβαρή κινητοποίηση για το νοσοκομείο και τις άλλες υπηρεσίες».
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι Κυπαρισσίας, τμήμα του μόλου του οποίου καταρρέει, στην έλλειψη φωτισμού στην εθνικό οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών, στους επικίνδυνους από τις λακκούβες δρόμους της πόλης της Κυπαρισσίας και στη μετατροπή της ΔΕΥΚΑΥ σε ΔΕΥΑ Τριφυλίας, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Μπακούρος, ρωτώντας το δήμαρχο τι έχει γίνει, τονίζοντας: «Δύο χρόνια δεν έχουμε βρει το βηματισμό μας». Για, δε, το λιμάνι, πρότεινε ο Δήμος να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Ο Γιάννης Καλκαβούρας τόνισε τα προβλήματα του Κ.Υ. Γαργαλιάνων, σημειώνοντας: «Άμα θέλουμε να απαξιώσουμε ένα θεσμό, είναι η μη χρηματοδότησή του», όπως συμβαίνει με το Κ.Υ. που βρίσκεται σε μαρασμό, χωρίς γιατρούς και αναλώσιμα.
Ο κ. Καλκαβούρας αναφέρθηκε και στην ανοργανωσιά που επικρατεί στο Δήμο, λέγοντας στο Σώμα το παράδειγμα με τους ηλεκτρολόγους που δεν υπάρχουν στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, ενώ κανένας από το Δήμο δεν ενδιαφέρεται να στείλει μία φορά, έστω, κάποιον από τους δύο που υπάρχουν σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά αντίστοιχα.
Ο Γιάννης Βασιλόπουλος σχολίασε: «Πρέπει να αγωνιστούμε και να φτιάξουμε αυτά που περνάνε από τα χέρια μας, αλλά δεν κάνουμε ούτε αυτά!», προσθέτοντας ότι έχει γίνει συνείδηση ότι ο Δήμος δεν έχει βρει το βηματισμό του, κάτι που έχει εδώ και καιρό επισημάνει. «Δεν υπάρχει πολιτική απόφαση να ομογενοποιηθεί ο Δήμος. Αυτή η αποκεντρωμένη λειτουργία, με τα δημαρχεία ανοιχτά – που λέει ο δήμαρχος –, θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσει οριστικά ο Δήμος!» παρατήρησε, κάνοντας ακόμη λόγο για «φαγοπότι» στο λιμάνι.
Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, μεταξύ άλλων, συμφώνησε με μηνυτήρια αναφορά για το λιμάνι, ενώ για το Δήμο, είπε απευθυνόμενος στο δήμαρχο ότι οι πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια έχουν απαξιωθεί πλήρως και πως «δήμαρχος και αντιδήμαρχοι πληρώνονται κανονικά, δεν υπάρχει στάση πληρωμών σε αυτούς, αλλά οι πρόεδροι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ…
Είμαστε ο μεγαλύτερος Δήμος σε έκταση, αλλά ο τελευταίος σε λειτουργία.
Θα σταματήσει αυτό που γίνεται στο δήμο Τριφυλίας, αυτό το χάλι […] ΄Η παραιτηθείτε όλοι σας (σ.σ. εκείνοι που ασκούν διοίκηση) ή αλλάξτε!». Για τα προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου υπάρχουν αιτίες, είπε ο Γιάννης Μερκούρης και έκανε λόγο για «υφέρπουσες και φανερές αντιπαλότητες» μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων και για «τρία Δεσποτάτα»…
Απαντώντας ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως δεν ψήφισε το μνημόνιο ο Δήμος, ούτε έκλεισε και κλείνει τις υπηρεσίες και υπεραμύνθηκε της επιλογής του για αποκεντρωμένη λειτουργία, με τα πρώην δημαρχεία να είναι ανοιχτά, ενώ, εμφανώς ενοχλημένος και δυσαρεστημένος από τα πυρά των δημοτικών του συμβούλων, είπε με ειρωνική διάθεση πως χαίρεται που τώρα (!) υπάρχουν προτάσεις και κριτική…

H.Γιαννοπουλος
''ΘΑΡΡΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.