Τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο τίμησε η Ι.Μ. Τριφυλίας και Ολυμπίας για το φιλανθρωπικό του έργο

Τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας για την ευγενική προσφορά αγάπης στο συσσίτιο της Μητροπόλεως και τη φιλανθρωπία του!
Στη σεμνή εκδήλωση ευγνωμοσύνης και φιλανθρωπίας των
Κατηχητικών Σχολείων και την τελετής κοπή της Αγιοβασιλόπιτας και του Απολογισμού του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, το απόγευμα της Κυριακής, στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου «Κανελλάκης», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ευγενική προσφορά αγάπης του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, διαθέτοντας καθημερινά από τον μήνα Απρίλιο 40 γεύματα, από την “Costa Navarino”, για έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία στις μέρες μας ξεπερνούν τα 50! Συνολικά, δε, όπως αναφέρθηκε, έχουν διατεθεί 18.000 μερίδες φαγητό, πλούσιο και ποιοτικό! Ακόμη, ο κ. Κωνσταντακόπουλος έχει ενισχύσει, για το έτος 2012, την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας με το ποσό των 13.000 ευρώ!

Στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο προσέφερε ο Σεβασμιώτατος μια ιερή εικόνα – αγιογραφία της Αγίας Σκέπης, έχοντας δεξιά και αριστερά αντίστοιχα τον Άγιο Χαράλαμπο, προστάτη Άγιο της Τριφυλίας και τον Όσιο Σαμψών, προστάτη των Ξενοδόχων, ενώ στο κάτω μέρος της υπάρχει η μεγάλη τουριστική επένδυση της “Costa Navarino”! Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε για την πρώτη του επαφή με τον κ. Κωνσταντακόπουλο και τον γενικό διευθυντή της “Costa Navarino”Γιώργο Χατζηιωσήφ, το Μάιο του 2010, όπου τον επισκέφθηκαν στο γραφείο της Ιεράς Μητροπόλεως και του μίλησαν για το μεγαλεπίβολο έργο της τουριστικής επένδυσης και το εκκλησάκι του Οσίου Σαμψών που είχαν φτιάξει, το οποίο και ήθελαν να νομιμοποιήσουν και να εγκαινιάσουν.

Όπως είπε ο Μητροπολίτης, η δε μέρα των εγκαινίων που ο ίδιος τέλεσε ήταν ξεχωριστή, το κάτι άλλο! Στη συνέχει αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που δέχτηκε το Νοέμβριο του 2011 από τον κ. Χατζηιωσήφ, ο οποίος του είπε ότι προτίθενται να συμβάλλουν στο φιλανθρωπικό έργο ενεργά με όσες μερίδες φαγητό χρειάζεται η Μητρόπολη, κάτι που συγκλόνισε το Μητροπολίτη, όπως εξομολογήθηκε, και δε μπορούσε να το πιστέψει. Δεν απάντησε αμέσως και μετά από λίγο καιρό το τηλεφώνημα επαναλήφθηκε, ρωτώντας τον Μητροπολίτη για τις ανάγκες της Μητροπόλεως για πολίτες που έχουν ανάγκη από φαγητό, ενώ τόνισε ότι υπήρχε, εκ μέρους του κ. Κωνσταντακόπουλου η ρήτρα της εχεμύθειας! «Ψάξαμε, με τις ενορίες και βρήκαμε αναξιοπαθούντες και τίμια και ευσυνείδητα καταθέσαμε κατάλογο 40 ατόμων», είπε ο Μητροπολίτης και συνέχισε λέγοντας ότι, «Από την 1η Απριλίου 2012 άρχισε αυτή η προσφορά, για την οποία δεν πίστευαν τα μάτια μου και δεν το χωρούσε το μυαλό μου». Συνολικά, η Μητρόπολη έχει διαθέσει 18.000 μερίδες φαγητό! Φαγητό ποιοτικό, σε σχέση με τα συσσίτια άλλων Μητροπόλεων. «Χαίρομαι που τα πνευματικά μου παιδιά τρώνε δεσποτικά και ο δεσπότης καλογερικά», ο Μητροπολίτης, ο οποίος στη συνέχεια, για τη γνωριμία του με τον κ. Κωνσταντακόπουλο και τον κ. Χατζηιωσήφ τόνισε ότι «σπούδασα κοντά τους την τιμιότητα, την ευσυνειδησία, την αστραπιαία συνεργασία».

O κ. Κωνσταντακόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο «για αυτή την τιμή» και ευχαρίστησε ιδιαίτερα «τα παιδιά της χορωδίας, τους δασκάλους τους και όσους πήραν μέρος σε αυτή τη γιορτή! Ήταν πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, γιατι έχουμε κι εμείς δύο παιδιά περίπου της ίδιας ηλικίας» και τόνισε πως, «όλα αυτά που κάνουμε, δεν είμαι μόνο εγώ, είναι και τ’ αδέρφια μου τα δυο, ο Κωστής κι ο Χρήστος, και οι γυναίκες μας, η Ρένα, η Κωνστάντζα η γυναίκα μου και η Μαρίνα και θα συνεχίσουμε πάντα να είμαστε κοντά!» Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναφερόμενος στον τουρισμό και τη Μεσσηνία, σημείωσε ότι, «η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορεί σήμερα κάποιος να κάνει για την Ελλάδα είναι να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ιδιαίτερα στον τουρισμό, επειδή όταν τα έσοδα του τουρισμού είναι εκτός Ελλάδος συνήθως για μια κάθε άμεση θέση, που λέμε, δημιουργείται άλλη μια έμμεση. Άρα, ο καθένας μας πρέπει να κινείται έτσι στην περιοχή ώστε να δημιουργεί την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους επισκέπτες. Εκεί μπορεί να βοηθήσει ο καθένας μας για να αναπτυχθεί καλύτερα και αξιότερα η περιοχή μας!».

ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.