Διαβεβαιώσεις Κατσίβελα:Δεν αλλάζει τίποτε στις δομές υγείας της Τριφυλίας

Οι δομές υγείας που συναντά σήμερα ο πολίτης της Τριφυλίας δεν θα αλλάξουν σε τίποτα από την ενοποίηση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας επισήμανε με κατηγορηματικό τρόπο ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Κατσίβελας κατά την ευρεία σύσκεψη που έγινε
στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας. Σημείωσε ότι όποιες αλλαγές θα γίνουν, θα είναι σε διοικητικό επίπεδο, που δεν θα επηρεάσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες τόσο από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όσο και από τα Κέντρα Υγείας. Με ιδιαίτερη σημασία τόνισε ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας κινδυνεύει περισσότερο από την εσωτερική αμφισβήτηση, αφήνοντας αιχμές και για τους χειρισμούς που γίνονται από γιατρούς με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της χειρουργικής Κλινικής που μεταφέρθηκαν 4 ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα εφημερίας της κλινικής. Επίσης επισήμανε ότι ο αγώνας είναι διαρκής για την στελέχωση και ενίσχυση των μονάδων υγείας.
Την έντονη ανησυχία που υπάρχει στην περιοχή για το μέλλον του νοσοκομείου μετέφερε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, σημειώνοντας πως 3 χρόνια τώρα η περιοχή ζει κάτω από την αγωνία και την ανησυχία για το μέλλον του νοσοκομείου και παρά τις καθησυχαστικές απαντήσεις που δίνονται, τα βήματα που γίνονται προκαλούν προβληματισμό, με το φόβο -όπως είπε- πως με όλα αυτά που έχουν δρομολογηθεί να γίνει το νοσοκομείο τελικά Κέντρο Υγείας. Εχουμε, είπε, την δήλωση του υπουργού πως δεν κινδυνεύει, αλλά η ανησυχία δεν παύει να υπάρχει. Επισήμανε και την αναγκαιότητα ύπαρξης νοσοκομείου στην περιοχή. Επίσης έθεσε το ζήτημα για τα Κέντρα Υγείας τα οποία είναι υποβαθμισμένα σε προσωπικό όταν άλλα Κέντρα Υγείας στο νομό έχουν πληθώρα γιατρών, φέροντας για παράδειγμα το ΚΥ Μεσσήνης, ενώ ζήτησε και την στήριξη για τα αγροτικά ιατρεία τα οποία υποφέρουν από αγροτικούς ιατρούς και ο δήμος να αναλαμβάνει το κόστος εξοπλισμού για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Ο δημοτικός σύμβουλος  Δημήτρης Μπασδάνης σημείωσε πως πρέπει να μιλάμε όχι για αποτροπή της υποβάθμισής του αλλά για περαιτέρω ανάπτυξή του, αφού έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή.
Ο Σωτήρης Μπακούρος τόνισε πως ο πολίτης νοιάζεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τις οποίες θέλει αναβαθμισμένες, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και η νοοτροπία που υπάρχει από τους γιατρούς.
Ηδη η δημόσια υγεία στην Τριφυλία έχει υποβαθμιστεί τόνισε ο Σαράντος Κουκούμης. "Δεν υπάρχει προσωπικό να στηρίξει τις κλινικές, δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες αν δεν υπάρχουν 3 γιατροί σε κάθε ειδικότητα ,για αυτό θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Η υγεία είναι πρωτεύον αγαθό και θα πρέπει να στηριχτεί. Η υποβάθμισή του είναι δεδομένη με την υπάρχουσα κατάσταση" σημείωσε.
Λόγους για τους οποίους θα πρέπει να παραμείνει ως δομή το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ανέπτυξε ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, μιλώντας για την μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τα άλλα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου, την μεγάλη γεωγραφική έκταση που καλύπτει, αλλά και το γεγονός ότι έχει φτιαχτεί και στηριχτεί από δωρητές και όχι από το κράτος.
Την στήριξη του κ. Κατσίβελα ζήτησε η Παρασκευή Παντελάκη σημειώνοντας πως το θέμα της υγείας στην Τριφυλία δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί. Ποιο θα είναι το κέρδος που προσδοκά η Πολιτεία από υποβάθμιση ή κλείσιμο του νοσοκομείου αναρωτήθηκε ο Γιάννη Βασιλόπουλος, τονίζοντας ότι είναι παραλογισμός και ότι η Πολιτεία είναι σε κατάσταση παραφροσύνης. "Ας κλείσει οργανισμούς που τους έχει για να βολεύονται τα κομματικά ποιμνιοστάσια", είπε.
Την στήριξη του κ. Κατσίβελα ζήτησε και ο Γιάννης Καλκαβούρας σημειώνοντας ότι έχοντας υπηρετήσει και αγωνιστεί σε αυτό τον τομέα ο κ. Κατσίβελας θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην καταρρεύσει.
Το νοσοκομείο βάλλεται εκ των έσω σημείωσε ο Γιάννης Κατσαργύρης: "Πολλοί γιατροί όχι μόνο δεν το στηρίζουν, αλλά το πολεμάνε. Με το να μην κρατάνε τους ασθενείς, το έχουν μετατρέψει σε διακομιστικό κέντρο".
Την αγωνία του εμπορικού κόσμου εξέφρασε το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Εφη Ευαγγελίδου τονίζοντας ότι η παροχή υγείας είναι το πρώτο που κοιτάει κάποιος για να πάει σε μια περιοχή. Ολοι είπε αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη αυτής της περιοχής. Δυστυχώς όμως έχουν φύγει τόσες υπηρεσίες αν φύγει και το νοσοκομείο δεν θα το αντέξουμε.
Από την πλευρά του ο κ. Κατσίβελας τόνισε καταρχήν ότι έχουν να διαχειριστούν μια δεδομένη χρεοκοπία αλλά και ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι συνέχεια μιας προηγούμενης. Αναφερόμενος στο νομοθετικό πλαίσιο είπε ότι με βάση την δέσμευση απέναντι στην τρόικα ήθελε συγκεκριμένο αριθμό δομών. Τόνισε ότι ο πολιτικός στόχος είναι η ενοποίηση να φτάσει στον ελάχιστό βαθμό μέχρι το επίπεδο της ενιαίας διοίκησης να μην προχωρήσει στο προσωπικό, στις κλινικές, στις δομές σε αυτό που βλέπει ο πολίτης να χρησιμοποιεί.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Κ.Μπουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.