Ενδιαφέρον ανοιχτά της Κυπαρισσίας σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για υδρογονάνθρακες

Στο τελευταίο στάδιο των ερευνών βρίσκεται το σκάφος Nordic Explorer, το οποίο πλέει στο Ιόνιο Πέλαγος, ανοιχτά της Ζακύνθου, για να «χαρτογραφήσει» την περιοχή, με σκοπό τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα.
Θυμίζουμε ότι με βάση τον πρώτο σχεδιασμό τα προς πώληση πακέτα θα περιλάμβαναν δεδομένα για 8 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, μετά από αίτημα
ωστόσο που φέρεται να υπέβαλε η γαλλική Total η έκταση αυξήθηκε στα 12,5 χιλιάδες χιλιόμετρα, περιλαμβάνοντας πιο πυκνές γραμμές στην περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, στα ανοιχτά του κόλπου της Κυπαρισσίας.
Το πλοίο αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο του στο τέλος της εβδομάδας, ενώ τα στοιχεία που έχει συλλέξει έχουν κεντρίσει την περιέργεια αρκετών κολοσσών στον τομέα της ενέργειας.
Μάλιστα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση πρόσβασης στα δεδομένα που έχουν συλλεχτεί. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία θα είναι διαθέσιμα το φθινόπωρο, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους.
Η πρώτη γεύση, πάντως, στις ενδιαφερόμενες εταιρείες αναμένεται να δοθεί εντός του Μαΐου, όταν και η νορβηγική PGS θα έχει ετοιμάσει ένα «fast track demo» των ερευνών, χωρίς βεβαίως να περιλαμβάνει αναλυτικά τα στοιχεία από τις έρευνες. Στόχος του demo θα είναι να κινηθεί το ενδιαφέρον της πετρελαϊκής αγοράς για να προσελκυσθούν περισσότεροι αγοραστές των πακέτων δεδομένων.

'ΘΑΡΡΟΣ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.