Σαρώνονται από τις κλοπές οι αγρότες της Κυπαρισσίας: «Θεατές» οι άνδρες της αστυνομικής υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας

 ΕΛ.ΑΣ ή καφενείο "Η ΕΛΛΑΣ"

Απροστάτευτοι και έρμαια στις ορέξεις των κλεφτών-διαρρηκτών βρίσκονται οι αγρότες της Κυπαρισσίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής με την ΕΛ.ΑΣ να δηλώνει «θεατής».
Εδώ και αρκετό καιρό το φαινόμενο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Αρχικά οι απώλειες καταγράφονταν σε ζώα που έχαναν οι κτηνοτρόφοι ακόμα και μέσα από τους στάβλους τους , ακόμα και μέσα σε περιφραγμένες ιδιοκτησίες τους.
Κατά την προετοιμασία των καλοκαιρινών καλλιεργειών σειρά πήραν τα φυτώρια των παραγωγών. Εκεί, τα μικρά φυτά που προετοιμάζουν για την μετέπειτα μεταφύτευσή τους στο έδαφος «έκαναν» φτερά ζημιώνοντας τους γεωργούς κατά κάποιες εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες ευρώ χωρίς να υπολογιστούν τα διαφυγόντα κέρδη από την απόδοση της καλλιέργειας.
Το σίριαλ δεν έχει τέλος καθώς σειρά πήραν οι ελαιώνες κατά την περίοδο του ραβδίσματος με τις κλοπές γεμάτων σακιών μέσα από το χωράφι να είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, καθώς και εργαλείων όπως αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικά, ηλεκτρικές δέμπλες κλπ.
Αποθήκες παραβιάζονται, παροχές ρεύματος διακόπτονται, καταγράφονται δεκάδες καταστροφές στην ιδιωτική περιουσία και σε όσα από αυτά καλείτε το προσωπικό του οικείου αστυνομικού τμήματος η απάντησή του είναι μια. «Ε, τι να κάνουμε; Γίνεται χαμός από ξένους και Έλληνες, δεν μπορεί να γίνει κάτι»!!!!!!!!!
Μάλιστα, σε συγκεκριμένο περιστατικό όπου παραβιάστηκε αποθήκη και κλάπηκαν εργαλεία από μέσα ο παθών ζήτησε να παρθούν αποτυπώματα και η απάντηση του αστυνομικού ήταν: «Μπα, δεν υπάρχουν αποτυπώματα. Έχουν σβηστεί», πάιζοντας με την απελπισία του παθόντος.
Την εποχή που καθημερινά ακούμε στην τηλεόραση ότι ακόμα και το ελάχιστο αποτύπωμα ενός μόνο δάκτυλου συλλέγεται και αξιοποιείται και πολλές φορές έχει οδηγήσει τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας στην εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων, στην δυτική Πελοπόννησο υπάρχουν κάποιοι που «ακυρώνουν» και δυσφημίζουν το έργο του σώματος κρίνοντας «με το μάτι» αν υπάρχουν στοιχεία στον χώρο που έχει γίνει η έκνομη ενέργεια.
Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει το τμήμα της Κυπαρισσίας και μετά, αν παρθεί απόφαση να γίνει από υποδιεύθυνση, «σταθμός» και το υποβιβάσουν και αυτό, θα τρέχουμε πάλι να το υπερασπιστούμε λέγοντας ότι η πόλη υποβαθμίζεται και διαφορά τέτοια όμορφα καθώς θα θέλουν να συγκρίνουν τους εαυτούς τους (το προσωπικό του Α/Τα Κυπαρισσίας) με τα παιδιά που «στήνονται» απέναντι σε καλάσνικοφ και φλερτάρουν με τον θάνατο.
Εμείς θα επανέλθουμε στο θέμα στέλνοντας ερώτημα σε ανώτερο κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκινώντας από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και αν δεν λάβουμε ικανοποιητικές απαντήσεις ακόμα και σε ανώτερο, για το τι πρέπει να πράξει το όργανο της τάξεως αν κληθεί σε ανάλογα περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.