Αρνειται καθε ευθυνη ο Αντιπεριφερειαρχης για τον Λιμενα Κυπαρισσιας

Κατηγορηματικα αρνηθηκε οποια ευθυνη ο Αντιπεριφερειαρχης Μεσσηνιας κ.Αλευρας σχετικα με τη καταστροφη του λιμανιου της Κυπαρισσιας απαντωντας ετσι εμμεσα στον Δημαρχο Τριφυλιας κ.Κολλια ο οποιος απεδωσε ευθυνες για τη ζημια στη Περιφερεια, στη προσφατη συνεντευξη Τυπου που εγινε σχετικα με το θεμα.
Πιο συγκεκριμενα ο κ.Αλευρας σε σημερινές του δηλώσεις για την κατάρρευση του λιμανιού της Κυπαρισσίας, καταλόγισε την ευθύνη για τα προβλήματα στο
έργο στην κρατική περιφέρεια και τόνισε ότι η αιρετή περιφέρεια δεν μπορεί να απολογηθεί για έργα που δεν έγιναν από την ίδια.
Ειδικότερα, ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι πρόσφατα, πριν καταρρεύσει πλήρως το λιμάνι, επισκέφθηκε την περιοχή και σε επαφές με το Δήμο Τριφυλίας και τους αλιείς της περιοχής κατέληξαν σε συμφωνία που προέβλεπε τα εξής:
Την άμεση προστασία του υπήνεμου μώλου με την τοποθέτηση φυσικών ογκολίθων, την εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης (Περιφέρεια, Δήμος, Λιμενικό Ταμείο) για την εκπόνηση του προγραμματικού σχεδίου (master plan) του λιμανιού.
Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι για την άμεση προστασία του υπήνεμου μώλου δεσμεύτηκε από την Περιφέρεια ποσό 74.000 ευρώ, ωστόσο τόνισε ότι η γραφειοκρατία δεν επέτρεψε να γίνει άμεσα η παρέμβαση, διότι χρειάζεται να εκδοθεί μια σειρά αδειοδοτήσεων.
Σε ό,τι αφορά τη μελέτη για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, τόνισε ότι αυτή είναι έτοιμη, επεσήμανε όμως ότι οι εργασίες δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, διότι το αρχικό έργο χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ΚΠΣ και ως εκ τούτου θα διεκδικηθούν χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Σχετικά με το προγραμματικό σχέδιο σημείωσε ότι προχωράει η διαδικασία της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης.
Για τη ζημιά στο λιμάνι ο κ. Αλευράς τόνισε ότι «για το κομμάτι που κατέρρευσε δεν έχει καμία ευθύνη η αιρετή περιφέρεια, γιατί ήταν έργο της κρατικής περιφέρειας. (…) Εμείς είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και δεν μπορούμε να απολογηθούμε για έργα που έχουν συντελεστεί σε άλλο χρόνο και από άλλους αρμόδιους φορείς όπως ήταν η κρατική περιφέρεια. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αποκατασταθεί το λιμάνι για να παρέχεται προστασία στα σκάφη των αλιέων αλλά και με το προγραμματικό σχέδιο να αναδειχθεί μετά από διαβούλευση τι είδους λιμάνι πρέπει να γίνει στην Κυπαρισσία».
Σχετικά με τους επιβλέποντες του έργου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, οι οποίοι είναι σήμερα προϊστάμενοι υπηρεσιών της αιρετής περιφέρειας, ενώ και σε άλλα έργα τα οποία επέβλεπαν έχουν σημειωθεί ζημιές, ο κ. Αλευράς απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, επιμένοντας ότι «η αιρετή περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τα έργα που έγιναν από το 2011 και μετά. Το λιμάνι της Κυπαρισσίας έχει γίνει σε προγενέστερο χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.