Αγαπη και ευαισθησια για τη Παλια Πολη της Κυπαρισσιας

Παρεμβαση της κας Τζιμας Ιμιρζιαδη
Η φροντίδα και η  προσοχή που χρειάζεται η Παλιά Πόλη είναι μια διαρκής έννοια και ανησυχία που εμάς στο «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» μας απασχολεί μονίμως οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε.
Σε κάθε βόλτα μας στα καλντερίμια και τις γειτονιές παρατηρούμε, σημειώνουμε, σκεπτόμαστε και προβληματιζόμαστε με ότι συμβαίνει ή δεν συμβαίνει στην Παλιά Πόλη.
Ετσι πριν μερικές ημέρες παρατηρήσαμε ότι στο
πρώτο από την άσφαλτο σκαλί της Αγίας Τριάδας, 4 μεγάλοι λίθοι είχαν αποκολληθεί. Είναι γνωστό ότι αυτοί οι υπέροχοι σκαλόδρομοι της Παλιάς Πόλης είναι κατασκευασμένοι πριν από πολλούς αιώνες και αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μας.  Είναι μνημεία λαϊκής τέχνης και σοφίας των μαστόρων της εποχής. Ιδιαίτερα, το πρώτο τμήμα των σκαλιών της Αγίας Τριάδας είναι κατασκευασμένο με πανέμορφους, μεγάλους, λευκούς, πελεκητούς  λίθους και για αυτό, όταν αποκολλώνται,  υπάρχει κίνδυνος  να κλαπούν ή να προκαλέσουν ατύχημα.
Αφού ενημερώσαμε τον Δήμο μας και την 26η ΕΒΑ στην Καλαμάτα, με δικό μας συνεργείο αποκαταστήσαμε  την   ακεραιότητα και την ομορφιά του καλντεριμιού, όπως έχουμε κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν. Σημειώνω εδώ ότι όλος ο σκαλόδρομος είναι κακοποιημένος με τσιμέντα και ασβέστη και κάποια στιγμή πρέπει να βρεθούν χρήματα ώστε να αποκατασταθεί πλήρως, πριν χάσει την αυθεντικότητά του.
Για άλλη μια φορά κάνω έκκλιση σε όλους τους κατοίκους, ιδιαίτερα στης Παλιάς Πόλης , να αναφέρουν όποιαδήποτε ζημιά προκαλείται στο Δήμο, δεδομένου ότι κάποιες ζημιές δεν μπορούν να αποκατασταθούν μετά από πολύ χρόνο.

Τζίμα Ιμιρζιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.