Οι Αντιπεριφερειαρχες Μεσσηνιας και Αρκαδιας στο δρομο της Νεδας

O Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς   επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα την περιοχή της Νέδας και του Λυκαίου Όρους στα όρια Μεσσηνίας-Αρκαδίας, με στόχο την ολοκλήρωση
της βελτίωσης του δρόμου Νέδα-Λύκαιο. Τους  Αντιπεριφερειάρχες συνόδευαν οι Προϊστάμενοι  Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων κ. Γιαννακέας Παναγιώτης και κ. Πανουκλιάς Κώστας, καθώς και  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέδας κ. Δημήτριος Τσοπελάκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στάθης Τασόπουλος.
Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες  επισκέφθηκαν το τμήμα του δρόμου Νέδα –Λύκαιο, στο κομμάτι της Αρκαδίας, όπου υπάρχει πρόβλημα κατολίσθησης. Γι’ αυτό , όπως τόνισαν, αποφασίστηκε η εκπόνηση γεωλογικής-γεωτεχνικής μελέτης και η ένταξή της σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Άμεση στόχευση αποτελεί η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων –βελτιώσεων στον εν λόγω δρόμο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών, τόσο προς τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας, όσο και προς τους τουριστικούς προορισμούς της  περιοχής, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική ,λόγω της αρχαιολογικής της αξίας και του φυσικού κάλλους της. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή αυτή η Περιφέρεια Πελοποννήσου  σχεδιάζει την υλοποίηση εναλλακτικού τουρισμού, με ειδική τουριστική διαδρομή, μεριμνώντας ιδιαίτερα για τη βελτίωση της οδικής προσβασιμότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.