ΣΥΡΙΖΑ Τριφυλιας: H “Πράσινη Ανάπτυξη» στην Τριφυλία…

Ο  μεγάλος οραματιστής, της «Πράσινης Φούσκας» Γ.Α.Π., έφυγε τα έργα του τα «απολαμβάνουμε» σήμερα. Έτσι και αλλιώς η πολιτική ανάπτυξης (;) του κ.Σαμαρά και της τρικομματικής κυβέρνησης δεν διαφέρει σε πολλά και υπηρετεί ότι κατήγγειλε.
Αναφερόμαστε στο τελευταίο παράδειγμα
έργου «πράσινης ανάπτυξης» το Φ/Β Πάρκο στο Καλό Νερό του Δ.Τριφυλίας. Έργο που γίνεται σε δασική έκταση καταστρέφοντάς το, πληγώνοντας το τοπίο και υποβαθμίζοντας την περιοχή. Έχουν δίκιο οι φορείς, ο Αντιδήμαρχος και οι Σύλλογοι της περιοχής που αντιδρούν, αφού αφορά την περιοχή που ζουν και κυρίως για έργο που η τοπική κοινωνία δεν ρωτήθηκε, ούτε έχει καμία ωφέλεια. Να θυμίσουμε ότι ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Θ.Πετράκος ανέδειξε το θέμα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καταγγέλλοντας στον αρμόδιο Υπουργό τον παραλογισμό να παράγουμε ενέργεια με Ανανεώσιμες Πηγές καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις.
Δυστυχώς δεν πρόκειται για το μόνο ούτε για το τελευταίο αφού μετά το μεγάλο Φ/Β Πάρκο στους Γαργαλιάνους είναι έτοιμα μεγάλα Πάρκα σε δασικές εκτάσεις σε όλο το Δήμο Τριφυλίας.
Είναι να απορεί κανείς πως «πρόλαβε», σε προηγούμενα χρόνια, το «σύστημα των προθύμων» (διοικητικών, πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων) και εξασφάλισε άδειες και εγκρίσεις, την ίδια στιγμή που το ίδιο σύστημα μπλόκαρε με απίστευτη κωλυσιεργία την έγκριση και αδειοδότηση μικρών μονάδων των ενδιαφερόμενων μικρο-επενδυτών. Ένα «σύστημα προθύμων» που, επωφελώς, εξασφάλισε άδειες, με εταιρίες σφραγίδες και μετά τις μεταπώλησε δίνοντας την εντύπωση ενός πανίσχυρου μηχανισμού μέσα και έξω από το κράτος.
Θα ισχυρισθούν, με τον γνωστό κυνισμό περί νομίμου και ηθικού, ότι «προβλέπεται» από το νόμο!! Χρήσιμο όμως, για την τοπική κοινωνία, θα ήταν να αποκαλυφθεί αυτός ο μηχανισμός «των προθύμων».    
Τέλος θα θέλαμε να απευθυνθούμε στο Δήμο Τριφυλίας και να ρωτήσουμε τι προτίθεται να κάνει για να ελέγξει και αν μπορεί να προλάβει την καταστροφή του τοπίου και μεγάλου μέρους της δασικής του έκτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.